Hoppa till huvudinnehållet

Så många dalslänningar har fått sin första vaccindos

Publicerad:
Drygt var åttonde vuxen dalslänning har nu fått sin första vaccindos mot covid-19.
Drygt var åttonde vuxen dalslänning har nu fått sin första vaccindos mot covid-19. Foto: Jessica Gow

Drygt var åttonde vuxen dalslänning har nu fått sin första vaccindos mot covid-19.

Uppgifterna kommer från Nationella vaccinationsregistret och har sammanställts av nyhetstjänsten Newsworthy. Siffrorna gäller fram till och med vecka 32.

Dals-Ed är den kommun i Dalsland där störst andel av den vuxna befolkningen nu har fått minst en dos. Det handlar om 85 procent, eller totalt 3 281 personer. 60,8 procent av de vuxna kommuninvånarna har även fått den andra dosen.

82 procent i två kommuner

I Bengtsfors kommun har 6 445 personer eller 82 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos. 63,4 procent av de vuxna kommuninvånarna har även fått den andra dosen.

Färgelanda kommun ligger på samma procentuella nivå som Bengtsfors när det gäller andel vuxna personer som fått sin första dos, nämligen 82 procent. Det totala antalet vuxna personer som fått första dosen uppgår för Färgelanda kommuns del till 4 363 personer. 58,9 procent av de vuxna kommuninvånarna har även fått den andra dosen.

Lägst andel i Mellerud

I Åmåls kommun har 84 procent, eller totalt 8 393 vuxna personer fått sin första vaccindos. 65,1 procent av de vuxna kommuninvånarna har även fått den andra dosen.

Mellerud är den kommun i Dalsland där lägst andel vuxna personer fått sin första vaccindos, nämligen 79 procent. Totalt handlar det om 5 926 vuxna personer. 59,9 procent av de vuxna kommuninvånarna har även fått den andra dosen.

I hela Västra Götalands län har 1 071 198 doser getts ut fram till vecka 32, vilket motsvarar 78 procent av den vuxna befolkningen.

Artikeltaggar

CoronavirusetDalslandPandemiVaccinationVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.