Insändarsvar: Vi har en löpande dialog

Insändare
PUBLICERAD:
Stig Bertilsson.
Svar direkt till Dag Rimmerfors. Kommunen har löpande dialog med Trafikverket (TRV) om behov av insatser/åtgärder när det gäller det vägnät som staten har ansvar för. Vägarna 2190 och 2189 mellan Norebyn och Ödskölt är just sådana vägar.

Detta sker i ett första skede på tjänstemannanivå. Vi diskuterar då problem som t ex sådant som du Dag nu skriver om. Vi försöker få en dialog med TRV om det finns något som kan göras eller planeras att göras inom befintliga medel som TRV råder över. Från kommunens sida gör vi även så kallade inspel till TRV gällande specifika insatser som behöver göras – t ex att vissa vägar behöver åtgärdas. Dessa inspel är till olika potter som det finns pengar i – inspelen till respektive pott hanteras sedan av TRV som gör en prioritering och föreslår till regionen (i första skede på Fyrbodalsnivå som gör en samlad prioritering och sedan upp till Västra Götalandsregionen) hur potternas medel ska fördelas.

Efter din beskrivning har vi nu begärt besked från TRV om hur de ser på just denna vägsträckning och de klagomål som du framför. Det är fortsatt semestertid på TRV. Vi återkommer med redovisning av de besked vi får från dem.

I sammanhanget kan nämnas att vi i den lokala politiken tidigare i år tillsammans med riksdagsman Johan Hultberg (M) på plats särskilt har sett på den aktuella vägsträckan. Vi påtalade även då vägens bedrövliga skick.

Med vänlig hälsning

Stig Bertilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Maria Andersson

Plan- och bygglovschef

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.