Hoppa till huvudinnehållet

Insändarreplik: Falska politiker berättar inte sanningen?

Publicerad:
<strong id="strong-f9b55b1c3337cd422b28d5c892eadc34">Göran Skogfält.</strong>
Göran Skogfält.

I en insändare i Dalslänningen 23 juli smutskastar den moderata ekonomisk-politiske talesmannen Elisabeth Svantesson och riksdagsledamoten Johan Hultberg socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik.

Insändare: Återupprättad arbetslinje ger bättre välfärd i Dalsland

Genom att utelämna fakta kan man inte anklaga någon för att ljuga, men att företrädare för ett av Sveriges största partier bara berättar halva sanningen inger inget förtroende.

Man säger att välfärden är hotad för att så många söker arbete utan att få något. Men det är inte bara antalet arbetslösa som är avgörande för ett samhälles inkomster. Den beror i hög grad på hur många av oss som arbetar och producerar varor och tjänster. Enligt Eurostat (2020) har Sverige bland den högsta sysselsättningsgraden i Europa.

Fakta om sysselsättningsgraden i Europa: 1) Island 74,7 procent, 2) Schweiz 71,9 procent, 3) Nederländerna 68,4 procent, 4) Tyskland 67,5 procent, 5) Sverige 67,2 procent.

Göran Skogfält (S)

Artikeltaggar

ArbetsmarknadDalslänningenElisabeth SvantessonGöran SkogfältInsändareJohan Hultberg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.