Hoppa till huvudinnehållet

Finn vill arrendera ut hotellrestaurangen

Publicerad:
Köket är rymligt och välutrustad, säger Finn Brynhildsen, som nu vill arrendera ut den delen av Hotell Dalsland.
Köket är rymligt och välutrustad, säger Finn Brynhildsen, som nu vill arrendera ut den delen av Hotell Dalsland. Foto: Tommy Lofgren

Nu söker Finn Brynhildsen på Hotell Dalsland i Ed någon eller någon som vill arrendera restaurangen. Förhoppningen är att den ska vara i gång i ny regi under hösten.

– Det behövs ett bredare restaurangutbud i Ed. Jag märker att det finns ett behov för detta genom mina hotellgäster särskilt under kvällstid, säger Finn Brynhildsen.

Han har länge själv stått bakom restaurangen i sitt hotell, men känt att det varit svårt att hålla i gång den. I år firar han 20-årsjubileum som hotelldirektör i Ed.

Nya idéer

– Det är inte fel med några yngre med fräscha idéer. Möjligheterna för den som vill satsa och utveckla verksamheten är stora, säger han.

Brynhildsen söker en arrendator med eget bolag och tillsammans kan man komma fram till öppettider, utbud och marknadsföring.

Han ser närheten till Norge som en viktig tillgång. Under pandemin var gränsen länge helt stängd, men nu verkar det som allt fler norska turister hittar tillbaka.

– Om det kommer att bli som förr är inte säkert. Vi hoppas naturligtvis på det,

För Hotell Dalsland har de utländska gästerna stått för en betydande intäkt som under pandemin gick upp i rök. 2019 var ett mycket bra år, men under 2020 störtdök omsättningen.

I dag består gästerna i huvudsak av montörer, reparatörer och andra yrkesgrupper på jobb i Dalsland.

Optimistisk man

Finn Brynhildsen är ändå optimistisk och vill se framåt. Att få verksamhet i restaurangen är ett steg på vägen.

Storleken på restaurangdelen är 900 kvadratmeter. Den består av ett stort kök, matsalar, bar, källarpub och konferensrum.

En annons i en branschtidning är snart ute och Finn Brynhildsen tror på snabba besked. Restaurangen står klar att tas i bruk, vilket är en fördel i sammanhanget.

Artikeltaggar

EdFinn BrynildsenHotell DalslandKrogarNyheterTurism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.