Fredricsons silver – 17 hundradelar från guld

Publicerad:
Peder Fredricson är en av tre svenskar i omhoppningen om OS-medaljerna. Foto: Pontus Lundahl/TT

17 hundradelar.

Så nära var Peder Fredricson guldet i hästhoppningen i OS. Nu blev det ett silver – precis som i Rio de Janeiro för fem år sedan.

Den favorittippade britten Ben Maher vann den olympiska finalen efter att ha varit snabbast i omhoppningen med sex ryttare.

Henrik von Eckermann kom på fjärde plats och Malin Baryard Johnsson blev femma. Maikel van der Vleuten från Nederländerna knep bronspengen.

Det var fullständig svensk dominans i grundomgången i OS-finalen i hästhoppning. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson var samtliga felfria på den mycket svåra banan i Tokyo.

De andra tre ryttarna som klarade banan av de 30 startande var Ben Maher, Maikel van der Vleuten och japanen Daisuke Fukushima, rankad på plats 600 i världen.

Alla andra hade minst ett fel, däribland favoriter som världsettan Daniel Deusser, Tyskland, och schweizaren Martin Fuchs, rankad tvåa i världen, som rev två hinder vardera.

Tidigare år har det individuella resultatet även räknats in i lagtävlingen, men från och med i år avgörs de båda disciplinerna var för sig. Lagtävlingen inleds på fredag.

Henrik Skiöld/TT

Mikael Forsell/TT

Artikeltaggar

HästsportOSPeder FredricsonSportTokyo

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare