Hoppa till huvudinnehållet

Positivt i Bengtsfors IF trots tunga tapp

Publicerad:
Bengtsfors IF inför premiären, tränare Markus Hultfeldt är optimistisk.
Bengtsfors IF inför premiären, tränare Markus Hultfeldt är optimistisk. Foto: Pontus Nordwall

Efter förra årets degradering från division 3 var det många ordinarie spelare som följde avgående tränaren Edin Mesic till Säffle SK. Trots detta har Bengtsfors IF bara förlorat en träningsmatch och det är positiva tongångar i laget inför seriestarten.

– Det är ingen match där vi är slagna på förhand, säger lagledaren Göran Karlsson.

Det blir en annorlunda säsong även i år då seriestarten blivit försenad och säsongen kommer att spelas som en enkelserie. Bengtsfors IF har dock gjort det bra under de träningsmatcher som spelats inför premiären.

– Tråkigt med en lång försäsong men det är ju som det är. Det har sett bra ut försvarsmässigt i matcherna samtidigt som vi har haft en bra rörlighet i laget, säger lagledare Göran Karlsson.

Det är många bra spelare som lämnat klubben inför den här säsongen samtidigt som laget bara fått in ett fåtal nyförvärv vilket gör att spelare som började på bänken ifjol har nu kommit in och fått ta mer ansvar.

Nygamla nyförvärven Nour Kurdi och Mattias Bryntesson.
Nygamla nyförvärven Nour Kurdi och Mattias Bryntesson. Foto: Pontus Nordwall

– Det är många nya spelare som nu fått chansen i startelvan och gjort det riktigt bra. Vi har också hittat ett spelsätt som passar gruppen där vi har en bra mix med många unga och en del rutinerad spelare säger Markus Hultfeldt som är Bengtsfors nya tränare. Defensivt har det också sett bra ut och laget har släppt till få målchanser i träningsmatcherna flikar Göran Karlsson in.

Inga mål satta

När det gäller målsättningar så har laget inte satt upp någon utan man ska försöka göra riktigt bra prestationer i varje match och så får man hoppas att det räcker för att få med sig poäng i matcherna.

– Jag har inte jättebra koll på lagen då jag mest tränat lag i Värmland de senaste åren men Ed, Högsäter och IFK Uddevalla känns starka. Jag tror det blir jämnt både i toppen och i botten men får vi stryk av ett lag som är bättre än oss får vi ta med oss det som är bra, säger Bengtsforstränaren.

Seriepremiären på tisdag kväll spelas hemma mot Rosseröds IK som förra säsongen inte förlorade en enda match i division 5 Bohuslän när laget säkrade uppflyttning.

– Svårt att säga hur det kommer gå men hoppas att hemmaplan ska ge oss en fördel, säger Hultfeldt.

Fakta

Bengtsfors IF

Seriefavoriter: Eds FF, Högsäters GF och IFK Uddevalla

Målsättning: Bra prestationer i varje match

Nyförvärv: Mattias Bryntesson (Bäckefors IF), Nour Kurdi (Ärtemarks IF), Oscar Weingartshofer, Anas Alfara (Ärtemarks IF), Zackaria Krami (Ärtemarks IF)

Förluster: Patrik Strand (Bäckefors IF), Andreas Barisic (IFK Åmål), Jonas Alfredsson (Säffle SK), Christoffer Sandström (Säffle SK), Linus Johansson (Säffle SK), Victor Remneland (Säffle SK), Hugo Stenelind (Melleruds IF), Martin Eriksson (IF Viken), Rasmus Karlsson (Eds FF), Janne Bergström, Tränare (IF Viken damlag), Edin Mesic, tränare (Säffle SK),

Placering i fjol: Elva i division 3 västra Svealand (nedflyttade)

Tränare: Markus Hultfeldt (ny)

Lagkapten: Rasmus Bergström

Seriens bäste: Granit Berisha eller Ibrahim Tahini

Utropstecken: Filip Magnusson eller Isak Halldén

Nyckelspelare: Rasmus Bergström och Filip Magnusson

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 4 Bohuslän-DalEdin MesicFotbollMarkus HultfeldtSäffle SK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.