Hoppa till huvudinnehållet

Seriepremiär i fotbollen: Färgelanda siktar ännu högre

Publicerad:
Tre nya i truppen för Färgelanda IF  från väster: Anton Niklasson, Kevin Abrahamsson och Erik Stensson.
Tre nya i truppen för Färgelanda IF  från väster: Anton Niklasson, Kevin Abrahamsson och Erik Stensson. Foto: Pontus Nordwall

Imorgon lördag drar säsongen igång för Färgelanda IF i division 5 Dalsland. Precis som förra året spelas serien som en enkelserie och Färgelanda siktar på en tredjeplats vilket är en placering högre än vad laget lyckade med förra säsongen.

Försäsongen har sett bra ut där de varit i snitt 20-25 spelare på träningarna men det blev även i år en lång försäsong där klubben fick ställa in alla träningsmatcher i våras på grund av restriktioner på grund av Coronapandemin.

– Spelarna har hängt i bra trots att det varit ännu en annorlunda säsong och vi har kört lite lättare träningar nu under sommaren, säger Sören Henriksson lagledare i Färgelanda.

Bredare trupp

Truppen är bredare än förra säsongen och flera nygamla spelare är tillbaka i klubben tillsammans med spännande nyförvärv, även om några kan försvinna till hösten på grund av studier. Henrik Albinsson som hade uppehåll förra säsongen gör nu comeback och tillsammans med Jesper Olofsson bildar han ett väldigt starkt målvaktspar.

 – Spelarna har hängt i bra trots att det varit ännu en annorlunda säsong och vi har kört lite lättare träningar nu under sommaren, säger Sören Henriksson lagledare i Färgelanda.
– Spelarna har hängt i bra trots att det varit ännu en annorlunda säsong och vi har kört lite lättare träningar nu under sommaren, säger Sören Henriksson lagledare i Färgelanda. Foto: Pontus Nordwall

– Truppen känns väldigt bra och vi har fått flera bra nyförvärv. Johan Bäckström är som vanligt guld värd att ha i laget men skall bli spännande att se rutinerade Henrik Dahl och unga Kevin Abrahamsson som verkligen imponerat på träningarna, säger Henriksson.

Klättra uppåt

Förra säsongen hamnade laget på en fjärde plats i division 5 men nu hoppas man kunna göra det ännu bättre till säsongen 2021.

– Åsebro och Håfreström blir väldigt svåra att tas med men sedan hoppas jag att vi kan ta platsen efter dem i tabellen, säger Henriksson.

I morgondagens seriepremiär väntar Tösse IF ett lag som Färgelanda genom åren har haft lite svårt för.

– De är alltid svårspelade och Kennet Erixon har alltid en räv bakom örat men normalt skall vi ta tre poäng mot dem. Vi möter sedan Åmål B samt spelar derbyt Ellenö och vi hoppas på att få med oss en bra start på säsongen, säger Sören Henriksson.

Huvudtränare är precis som förra säsongen Christoffer Roos som till sin hjälp har Sören Henriksson och Bobo Johansson för att leda laget.

Fakta:

Seriefavoriter: Åsebro och Håfreström

Målsättning: 3:e plats

Nyförvärv: Henrik Dahl (IFK Lane), Lukas Magnusson (Oddevold), Anton Niklasson (Herrestad), Kevin Abrahamsson (Uppflyttad junior), Khaled Mehamedi (Ellenö), Erik Stensson (comeback)

Förluster: Inga

Artikeltaggar

Christoffer RoosEllenöFärgelandaFärgelanda IFFotbollHåfreströmHenrik AlbinssonJesper OlofssonSören HenrikssonSportTösse IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.