Hoppa till huvudinnehållet

Norén utmanar om OS-medaljerna

Publicerad:
Alex Norén på tredje hålet under andra rundan.
Alex Norén på tredje hålet under andra rundan. Foto: Kazuhiro Nogi/AFP/TT

I Rio de Janeiro ordnade Henrik Stenson ett svenskt OS-silver. Nu kan det vara Alex Noréns tur. Inledningen ser i alla fall strålande ut.

Efter att spelat klart andra rundan ligger Norén delad tvåa, två slag bakom ledande mexikanske överraskningen Carlos Ortiz. Då är dock andrarundan långtifrån färdigspelad ännu och ett flertal spelare har bara kommit halvvägs efter ännu ett avbrott på grund av risk för åskoväder.

Norén kunde dock kliva av 18:e greenen strax efter klockan 15, nöjd med dagens spel.

– Typ som igår, nöjd med livet. Lite segt med vissa puttar, jag puttade bra från kort avstånd men man behöver kanske komma lite närmare, sade han och syftade på sina inspel.

På scorekortet kunde han plita ned fyra birdies och halvvägs in i OS-turneringen har det endast blivit en bogey.

– Jag ska satsa lite mera aggressivt imorgon eftersom man spelar om tre medaljer och det är skit samma om du kommer fyra eller sexa. Det är ganska kul att spela en sådan här tävling.

– Det är mycket roligare och känns mycket häftigare än jag trodde på förhand. Jag tror det blir väldigt kul i helgen när alla kommer att spela mera aggressivt.

För tävlingens andre svensk, Henrik Norlander, går det dock sämre. Han ligger delad 34:a efter tolv spelade hål.

Tobias Österberg/TT

Artikeltaggar

GolfSportTokyo

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.