Insändare: Billingsfors är som en avlyst racingbana

Insändare
PUBLICERAD:
Genomfartsleden i Billingsfors med fortkörning och buller orsakar osäkerhet och olägenhet påpekar författaren av inlägget.
Foto: Tommy Löfgren

Nu är det sommar och semestertider med en ganska stor ökning privattrafiken och en något minskad yrkestrafik. Dock är efterlevnaden av hastighetsbegränsningar väldigt låg, speciellt från den så kallade yrkestrafiken med fullastade timmerekipage och flis/lösflaksbilar i en klass för sig själva. De av dessa kategorier som håller del lagstadgade hastigheten kan i varje fall här i den södra delen av Billingsfors räknas på den ena handens fingrar.

Vi har också en stor del av lokala självutnämnda ”Lewis Hamiltons eller Max Verstappens” som tror att denna del av 172:an är en avlyst racingbana vilket den faktiskt inte är. De sistnämnda orsakar inte de kraftiga vibrationerna i husen längs med vägen som de förstnämnda men rent trafiksäkerhetsmässigt är det ”hål i huvudet” på samtliga.

Bara väntar på att en allvarlig olycka sker på detta vägavsnitt då lagefterlevnaden är minimal.

Se till att få fartsänkande åtgärder på plats snarast innan något allvarligt händer.

Steve Andersson

Billingsfors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.