Hoppa till huvudinnehållet

Åklagaren yrkar på åtta års fängelse för mordförsök

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Det var i slutet av maj som en knivskuren man kom in på Ica-butiken i Åmål och fick hjälp.
Det var i slutet av maj som en knivskuren man kom in på Ica-butiken i Åmål och fick hjälp. Foto: Fredrik Tacacho

Den 39-årige man som misstänks ha slagit och knivskurit en man i 60-årsåldern i centrala Åmål i maj sitter fortsatt häktad efter huvudförhandlingen.

Åklagaren har yrkat på åtta års fängelse för mordförsök. Den åtalade mannen nekar till brott.

Händelsen fick stor uppmärksamhet, efter att den knivskurne mannen kommit in blodig på Ica Supermarket Lejonet. Där fick han hjälp i entrén av en kund som är sjuksköterska. Den misstänkte gärningsmannen greps samma kväll, den 25 maj, anhölls dagen efter och har suttit häktad sedan den 28 maj.

Efter två dagars huvudförhandling i tingsrätten är den misstänkte mannen fortsatt häktad.

– Det pekar i en viss riktning, säger åklagaren Jonas Martinsson.

Åklagaren menar att den tilltalade har försökt döda målsägaren genom slag mot huvudet och knivhugg mot överkroppen och halsen och menar därför att det handlar om försök till mord, alternativt grov misshandel.

– Den tilltalade lämnade några nya uppgifter, men inga större grejer. Han hävdar fortfarande att han inte gjort det, säger Jonas Martinsson.

Åklagaren yrkade på åtta års fängelse om mannen fälls för försök till mord och två och halvt till tre års fängelse om mannen döms för grov misshandel.

Dom väntas komma nästa vecka, den 3 augusti.

Artikeltaggar

Brott & blåljusVänersborgs tingsrättÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.