Hoppa till huvudinnehållet

Tobias från Ödeborg gör sin andra säsong i tv-rutan

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@nwt.se
Tobias Johansson gör sin andra säsong på Lotta på Liseberg.
Tobias Johansson gör sin andra säsong på Lotta på Liseberg. Foto: Privat

Hallå där, musikälskaren Tobias Johansson, 30 år från Ödeborg, som just nu lever livet på sitt drömsommarjobb Lotta på Liseberg för andra säsongen i rad.

– Jag trivs verkligen otroligt bra. Jag älskar ju musik så det här är verkligen rena drömmen. Lotta på Liseberg är ett så roligt tv-program, och så är det ett så härligt gäng att få arbeta med.

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut?

– Jag är på plats i Göteborg i början av veckan. På måndagar är det ju sändningsdagar, och på tisdagar har vi redaktionsmöte. Resterande dagar sköter jag mig själv och jobbar hemifrån, från Ödeborg. Då hittar jag på nya tävlingar och sådant till min roll som lekledare.

Är du lekledare och bartender även i år?

– Ja, det stämmer. I första pausen är det alltid en tävling som livesänds på Facebook, till exempel ett musikquiz, som jag håller tillsammans med Lotta och någon annan gäst. Och så står jag i baren och serverar läsk och vatten.

Till skillnad från förra säsongen så får ni ha publik i år – hur känns det?

– Ja, i år har vi publik, 500 sittande gäster framför scenen. Det är helt klart en skillnad från förra året, när det bara var vi i produktionen och artisterna som var på plats. Det gör stor skillnad med en publik som applåderar och jublar. Det gör verkligen jättemycket.

Vilken gäst har varit bäst hittills?

– Oj, det är svårt att säga. Det är en sådan blandning och finns verkligen något för alla! Ingen är bättre än någon annan, så det är svårt att välja ut en. Något jag däremot ser väldigt mycket fram emot är när Nanne Grönvall och hennes grupp One More Time kommer och gör en comeback i program sju. Det var 25 år sedan de vann Melodifestivalen med låten "Den vilda", så det ska bli roligt. Jag är ju verkligen en schlagernörd.

Tobias Johansson är ett stort fan av schlager.
Tobias Johansson är ett stort fan av schlager. Foto: Helena Lindgren

Journalistutbildningen är färdig, vad händer till hösten?

– Det vet jag faktiskt inte ännu! Inget är klart än, sommaren är det enda jag vet just nu. Min dröm är att bli programledare, och den drömmen håller jag fast vid. Frågan är hur jag tar mig dit.

Artikeltaggar

GöteborgLisebergNyheterTV4Ödeborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.