Hoppa till huvudinnehållet

Adrenalin i mängder på Dalslands Aktiviteter

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
En av Dalslands Aktiviteters 50-tal programpunkter är zipline.
En av Dalslands Aktiviteters 50-tal programpunkter är zipline. Foto: Linn Malmén

En av norra Europas största anläggningar när det kommer till upplevelser och äventyr ute i skog och mark ligger i Steneby.

Det gäller förstås Dalslands Aktiviteter.

Ett av de säkraste tecknen på att sommarsäsongen stundar är att den första älgkalven föds i Dalslands Aktiviteters älgpark. I år kom inte bara en, utan två, kalvar till världen samtidigt i form av tvillingar och treåriga älgkon Nora blev mamma för första gången.

Under försommaren föddes två älgkalvar på en av de två älgparkerna i Dalsland, på Dalslands Aktiviteter.
Under försommaren föddes två älgkalvar på en av de två älgparkerna i Dalsland, på Dalslands Aktiviteter. Foto: Sanna Stark

På Dalslands Aktiviteter finns naturligtvis mycket annat att göra, utöver att hälsa på parkens sällskapliga älgar, många dovhjortar och mufflonfår. På Stenebyälven kan man paddla kajak och på Stenebyleden, som löper längs med älven, kan man upptäcka den storslagna naturen till fots. I Stenebyälven kan man även vaska guld. Aktiviteten kräver tålamod och noggrannhet, men känslan av att få fram guldkornen gör det värt det.

Ridturer och höghöjdsbana

Såväl nybörjare som rutinerade ryttare kan dessutom ta en guidad ridtur på Dalslands Aktiviteters trygga hästar. Ett kanske mindre tryggt, men minst lika fascinerande djur är bävern som går att se på det guidade bäversafarit. Guiden visar den skygga bäverns boplats och dess avtryck i naturen.

På Dalslands Aktiviteter går det förstås även att haka på den senaste trenden med sup, stand up paddleboard. Här glider man fram på vattnet, ståendes på en bräda och blir ett med naturen.

2019 hade femteklassarna på Ekhagsskolan i Dals Långed en hisnande skolavslutning på höghöjdsbanan på Dalslands Aktiviteter.
2019 hade femteklassarna på Ekhagsskolan i Dals Långed en hisnande skolavslutning på höghöjdsbanan på Dalslands Aktiviteter. Foto: Kajsa Kax Dalslänningen

För den som vill testa på pulsen passar det utmärkt att anta utmaningen på höghöjdsbanan på tio till 18 meters höjd. Vill man ännu högre upp i luften kan zipline vara den rätta aktiviteten. De två zipline-banorna är 20 till 50 meter över marken och blir tillsammans drygt 900 meter långa – en av de längsta i Norden.

Artikeltaggar

Dalslands aktiviteterNyheterSommarStenebyÄlg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.