Hoppa till huvudinnehållet

Swimrun avgörs som sprint

Publicerad:
Årets swimruntävlingar kommer att köras i sprintform med start och mål vid Centralbacken i Bengtsfors. Bilden är från 2017 då ett testlopp kördes i Håverudsakvedukten.
Årets swimruntävlingar kommer att köras i sprintform med start och mål vid Centralbacken i Bengtsfors. Bilden är från 2017 då ett testlopp kördes i Håverudsakvedukten. Foto: Jan Lorentsson

På grund av coronapandemin visste man inte om årets Swimrun-tävling kunde avgöras. Så istället för att köra den vanliga sträckan så valde arrangörerna att köra en sprintvariant med start och mål i Centralparken i Bengtsfors.

– När vi bestämde oss för att köra ett Swimrun-lopp i år visste vi inte om det på grund av restriktionerna skulle bli av. Därför valde vi en kortare variant som är lättare och billigare att arrangera, säger Christer Blüme i Camp Dalsland.

Tävlingen startar vid sjuiden på lördag kväll där man kommer att köra tre olika varvbanor som alla utgår från centralparken. Det är en lättare bana på totalt 10 kilometer som innehåller mycket löpning och där den längsta sträcka som man simmar är 150 meter. I år har man bara en singelklass för damer respektive herrar där det är 62 deltagare anmälda, varav 25 är damer och 37 är herrar.

– Med tanke på att badhusen har varit stängda så valde vi kortare simpartier i år då många inte kunnat träna på simningen. Sedan kommer det ju bli en väldigt publik tävling och det kommer gå ganska snabbt för de bästa, säger Christer Blüme.

Christer Blüme.
Christer Blüme. Foto: Helena Lindgren

Det är dock inte säkert att arrangörerna nästa år går tillbaka till den gamla stäckningen, men det är något som de ska utvärdera efter årets lopp när de har fått reda på vad deltagarna tyckte.

– De finns många Swimrun-lopp som är långa och det är tufft att konkurrera med dem. Vi kanske skall nischa oss med ett sprintlopp för det finns det inte så många av, men det återstår att se, säger Christer Blüme.

Artikeltaggar

BengtsforsCamp DalslandCentralparkenDalslandSimsport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.