Hoppa till huvudinnehållet

Man sköts i ansiktet med soft air gun – två män döms till fängelse

Publicerad:
Målsäganden blev skjuten i ansiktet med en soft air gun. Arkivbild.
Målsäganden blev skjuten i ansiktet med en soft air gun. Arkivbild. Foto: Arkivbild

Två män döms till fängelse för grov misshandel. En tredje man döms till ungdomstjänst.

De tre männen – alla hemmahörande i Dalsland – ska i december i fjol nattetid ha brutit sig in i en annan mans bostad i Färgelanda och misshandlat honom grovt.

Bland annat sköts målsäganden i ansiktet med en soft air gun.

Det högsta straffet får en 56-årig man. Han döms till fängelse i ett år och sex månader. Det näst högsta straffet får en 20-årig man, som döms till fängelse i ett år och fyra månader. Den tredje mannen, en 16-åring, döms till 120 timmars ungdomstjänst.

Trion ska också gemensamt betala ett skadestånd på 23 000 kronor till målsäganden. Därutöver ska 20-åringen betala ett skadestånd på 5 000 kronor till målsäganden.

Bröt sig in under natten

Händelsen ägde rum på en adress i Färgelanda i december förra året. De tre nu dömda männen ska ha tagit sig in i en mans bostad under natten.

När brottsoffret låg i sängen ska männen ha knuffat honom, tagit ett strypgrepp om hans hals, slagit mot hans huvud och överkropp och tryckt ned en handske i hans hals.

Sköts med soft air gun

Misshandeln ska ha fortsatt genom att målsäganden sparkats i ryggen och på bålen. Målsäganden ska också ha skjutits i ansiktet med en soft air gun.

Samtliga tre misstänkta män erkänner brottet, som de nu också är dömda för.

I förhör med de dömda männen framgår att de ville ge målsäganden stryk för att han skickat olämpligt material digitalt till olika personer.

Men efter att de tre männen supit sig fulla och sökt upp målsäganden ska det hela ha blivit allvarligare än vad de först hade tänkt sig.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarFängelseFärgelandaGrov misshandelSoft air gunUngdomsvård

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.