Hoppa till huvudinnehållet

Sommardressyren avgjordes

Publicerad:
Petronella Bohlin på Imagine Dancin On My Own och Emma Seniser på My Amazing Girl.
Petronella Bohlin på Imagine Dancin On My Own och Emma Seniser på My Amazing Girl.
  • Alma Hermansson, på Duva Unik från Melleruds Ridklubb, vann klassen Lätt C:1 för kategori C på 66%.
    Alma Hermansson, på Duva Unik från Melleruds Ridklubb, vann klassen Lätt C:1 för kategori C på 66%.
  • Ida Hansson på Mr El Prize blev klubbmästare för Färgelanda ridklubb på stor häst.
    Ida Hansson på Mr El Prize blev klubbmästare för Färgelanda ridklubb på stor häst.
  • Många i föreningen hjälptes åt för att ro tävlingarna i land. Här är de yngsta funktionärerna.
    Många i föreningen hjälptes åt för att ro tävlingarna i land. Här är de yngsta funktionärerna.

Förra året fick tävlingen sommardressyren på Färgelanda Ridklubb ställas in på grund av pandemin. I år kunde dock tävlingen genomföras från fredag till och med måndag men med lite färre ekipage än vanligt som deltog.

– Vi är väldigt nöjda och vi fick se många fina ritter, säger Marianne Göthberg, tävlingsledare från Färgelanda Ridklubb.

På fredag och lördag var det tävlingar för stor häst som stod på programmet.

77 ekipage

77 ekipage kom till start i de olika klasserna. Eftersom det inför var tveksamt med publik hade man valt att satsa på de lägre klasserna då man haft de högsta klasserna för att locka publik.

Lätt C1 var den första klassen och där vann Sofie Dunert från Säve Ryttarförening på hästen Moviestar GJ, poängen hon fick var 69,815. Hemmatävlande Jessica Carlsson blev oplacerad.

Eirin Nyqvist från Melleruds Ridklubb på hästen Alcalanda fick med sig två fina placeringar som trea i lätt B1 och en seger i lätt A1 med poängen 68,194.

Stina Länefjord, på hingsten Kildegaards Ramses från Säro Ryttarförening, tävlade FEI Mästerskapsprogram (högsta programmet som finns för ponny) och kom på 4:e plats med 65%.
Stina Länefjord, på hingsten Kildegaards Ramses från Säro Ryttarförening, tävlade FEI Mästerskapsprogram (högsta programmet som finns för ponny) och kom på 4:e plats med 65%.

Färgelanda Ridklubbs Ida Hansson noterades för 65,087 poäng i klassen Svenskt fälttävlansprogram för H80-H90, där hon tillsammans med hästen Mr El Prize endast blev besegrad av Sandra Johansson från Torslanda ridklubb.

I övriga klasser var det inga lokala ryttare som tog hem några placeringar.

På söndag och måndag var det dressyr för ponny med 59 anmälda ekipage.

"Flöt på bra"

Ella Andersson från Eds Ryttarsällskap var en av få framgångar bland lokala ryttare då hon vann Lätt C1 kategori c. Tillsammans med hästen Oskar fick hon 67,407 poäng och blev den enda placerade i klassen.

Vägen 172 är ju avstängd en bit mellan Högsäter och Färgelanda vilket kan ha bidragit till lite färre deltagande ekipage men från arrangörerna i Färgelanda Ridklubb är man ändå väldigt nöjda med flera långväga deltagare.

– Det flöt på väldigt bra där vi hade tur med vädret och fick inte några skador under tävlingen. Sedan är det kul att vi kunde arrangera tävlingen i år och att att många deltagare kommer tillbaka säger Marianne Göthberg.

Artikeltaggar

DressyrFärgelandaFärgelanda RidklubbHästsportMarianne Göthberg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.