Hoppa till huvudinnehållet

Badare uppmanas att duscha

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Badplatsen vid Lilla Le.
Badplatsen vid Lilla Le. Foto: Tommy Löfgren

Den som badar vid badplatsen vid sjön Lilla Le, Ed, uppmanas att duscha efteråt. Ofarliga parasiter i vattnet kan orsaka utslag och klåda.

Problematiken med badvattnet i sjön Lilla Le är inget nytt. En anledning till att vattnet vid flera tillfällen har förorenats är änderna som uppehåller sig i området. Vissa år har simskolan fått ställa in för att vattnet inte varit tjänligt.

Nu är det dags igen. Den här gången är det dock inget farligt. Om man badar i vattnet kan man få röda utslag och klåda med anledning av parasiter som finns i vattnet. De som badar vid badplatsen uppmanas därför att duscha efteråt. Duschar har satts upp vid badplatsen.

Enligt miljökontoret kommer parasiterna från änderna. Därför uppmanas gäster på stranden att absolut inte ge änderna något ätbart. Under onsdagen sattes det upp anslag på platsen som uppmanar besökare att inte mata änderna.

Simskolan fortsätter i nuläget som vanligt.

Artikeltaggar

EdFritid och livsstilFåglarMiljöVatten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.