Hoppa till huvudinnehållet

Ja till skyddsjakt på kanadagås

Publicerad:
Länsstyrelsen säger ja till skyddsjakt på kanadagäss. Arkivbild.
Länsstyrelsen säger ja till skyddsjakt på kanadagäss. Arkivbild. Foto: Rolf Svensson

Länsstyrelsen säger ja till nattlig skyddsjakt av kanadagås vid badplatsen i Baldersnäs naturreservat och vid Skåpafors badplats. Anledningen är att gässen utgör en sanitär olägenhet vid badplatserna.

Kanadagås får jagas året runt om orsakar sanitär olägenhet, men det är förbjudet att, utan tillstånd från länsstyrelsen, jaga gäss i Baldersnäs naturreservat. Det är detta tillstånd som länsstyrelsen härmed utfärdar.

För Baldersnäs del gäller tillståndet fram till den 14 juli.

Tillståndet för skyddsjakt på kanadagås vid Skåpafors badplats sträcker sig fram till och med den 10 augusti.

Artikeltaggar

BaldersnäsBengtsfors kommunDjur och naturFåglarLänsstyrelsenSkåpafors badplatsSkyddsjakt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.