Hoppa till huvudinnehållet

Evenemangen drog i gång - återigen musik och samvaro

Publicerad:
 
Publiken såg ut att trivas där de satt utspridda på bänkar och bergknallar den här sista junikvällen som blev den första evenemangskvällen.
Publiken såg ut att trivas där de satt utspridda på bänkar och bergknallar den här sista junikvällen som blev den första evenemangskvällen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Sång och musik strömmade från flera håll i Bengtsfors när evenemangen kunde dra i gång på onsdagskvällen. John Johansson sjöng på Gammelgården och i Centralparken Lisa Stavvik Hitti och Victoria Karlsson med Roger Karlsson som pianist.

Det var en härlig sommarkväll med ljumma vindar när första fysiska evenemanget på nära 1,5 år kunde genomföras. Trots att båda arrangörerna bokat samma kväll var uppslutningen bra på såväl Gammelgården som i Centralparken. Många hade såklart längtat efter att kunna besöka en tillställning.

Andrea Schulz hade åkt från Dals Långed och hade sällskap av Ramona Schulz som nu hade kunnat komma på besök från Tyskland och Freiburg.

Mysigt komma ut

Med var sin glass och lilla Viktoria i mitten trivdes de gott i Centralparken.

– Det är jättefint här och mysigt att komma ut, tur med vädret också, sa Andrea.

Andrea Schulz med dottern Viktoria tillsammans med Ramona Schulz njöt av att kunna åka på evenemang.
Andrea Schulz med dottern Viktoria tillsammans med Ramona Schulz njöt av att kunna åka på evenemang.

Varken hon eller Ramona kom ihåg när de varit på ett fysiskt arrangemang senast så det var välkommet.

”Här är gudagott att vara” var namnet på musikkvällen i Centralparken där Lisa Stavvik Hitti och Viktoria Karlsson serverade finstämda sommarsånger men även allsångsvänliga låtar som ”Leende guldbruna ögon”. Programmet varvades av duetter och solosång av de lokala sångbegåvningarna, allt till Roger Karlssons pianotoner. ”Himlen är oskyldigt blå”, ”Då väntar jag vid vägarna”, ”En gång när det åter ljusnar” och ”Så skimrande var aldrig havet” var några i raden.

Trion Lisa Stavvik Hitti, Viktoria Karlsson och Roger Karlsson serverade "Här är det gudagott att vara".
Trion Lisa Stavvik Hitti, Viktoria Karlsson och Roger Karlsson serverade "Här är det gudagott att vara". Foto: Britt-Marie Erlandsson

Uppe på Majberget var det lite mer dansbandstoner och Sven-Ingvars när John Johansson från Bäckefors framträdde på Gammelgårdens scen.

Till eget gitarrkomp och inspelad orkester blev det blandat annat ”Sommar och sol”, Frödings ”Anita” och ”Börja om från början” där han fick med sig publiken i allsång. Även 1950- och 60-talshits som ”When my bluemoon turns to gold again” och ”Walk in the room” fanns med på repertoaren.

John Johansson bjöd på Sven-Ingvarslåtar och 50- 60-talshits från Gammelgårdens scen.
John Johansson bjöd på Sven-Ingvarslåtar och 50- 60-talshits från Gammelgårdens scen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

BengtsforsCentralparkenGammelgårdenLisa Stavvik HittiNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.