Hoppa till huvudinnehållet

Elin Segerlind (V): ”Bra att det inte blir extraval”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Elin Segerlind (V) gläds åt att det inte blir extraval.
Elin Segerlind (V) gläds åt att det inte blir extraval. Foto: Tommy Löfgren

Statsminister Stefan Löfven (S) meddelade på måndagsförmiddagen att han avgår och att talmannen Andreas Norlén får inleda nya talmansrundor.

Beskedet välkomnas av riksdagsledamot Elin Segerlind (V), från Dals-Ed.

– Jag är glad att det inte blev något extraval. Det hade inte inneburit någon större förändring av mandatfördelningen för V i riksdagen och jag har tillit till att talmannen Andreas Norlén hittar en lösning. Han skötte det bra sist, säger Elin Segerlind.

– Men jag blir samtidigt bedrövad när jag lyssnar på statsministern. Det finns inga tydliga visioner över hur han ska ta det vidare, fortsätter hon.

Vilken ingång har ni från V:s sida inför talmansrundorna?

– Vi är beredda till att stödja en S-MP-regering som samtidigt stöttas av C, som ligger långt ifrån oss ideologiskt och avstå skattereformer och andra ideologiskt viktiga frågor för oss för att kompromissa i en budget. Vi har varit så tydliga så vi har kunnat.

Vilken lösning ser du?

– Det finns en uppenbar lösning med en S-MP-regering med stöd av C och V. Om vi ska ha en regering ledd av Stefan Löfven statsminister så måste V vara med. Vi sträckte ut handen igår (söndag) där vi vill meddelade att vi är redo att kompromissa om en budget, men det var inte C inte intresserade av.

– Nu är vi tillbaka till hösten 2018 och alla konstellationer upplösta. Men vi är öppna för förhandlingar med regeringen. Det är ett år kvar till ordinarie val och vi får släppa alla ideologiska käpphästar.

Vilket ansvar har ni för den uppkomna situationen? Kunde ni har gjort något annorlunda?

– Vi har gjort allt vi kan och det är underligt att C inte kan samarbeta med oss. I många kommuner så samarbetar vi med C. Men vi kommer aldrig att rösta för en högerregering eller en regering där vi inte får något inflytande, säger Elin Segerlind.

Artikeltaggar

Andreas NorlénDalslandElin SegerlindPolitikRiksdagenStefan Löfven

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.