Hoppa till huvudinnehållet

Britt Bohlin blir ny ordförande för Trafikverket

Publicerad:
Britt Bohlin blir ny styrelseordförande för Trafikverket.
Britt Bohlin blir ny styrelseordförande för Trafikverket. Foto: Tommy Löfgren

65-åriga Britt Bohlin, Teåker, Melleruds kommun, blir ny styrelseordförande för Trafikverket.

– Ett intressant och spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot att ta mig an, säger Britt Bohlin till Dalslänningen.

Bohlin menar att det är ett viktigt samhällsuppdrag som hon nu har fått av regeringen.

– Vägar och järnvägar berör oss alla. Den stora utmaningen är att det alltid finns större behov än vad det finns resurser. Behoven är oändliga, säger hon.

Ständigt aktuell diskussion

Inte minst i Dalsland är diskussionen om vägar och järnvägar ständigt aktuell.

– Det finns en stor andel grusvägar i Dalsland vilket är ett bekymmer. Och några hundra meter från mitt köksfönster finns järnvägen till Norge, men det går just nu glest med tåg på den.

– Vi behöver kunna använda järnvägen i större utsträckning för att korta restider och lyfta över gods från väg till järnväg, säger Britt Bohlin.

Fyraårsplaner

Hon berättar att riksdag och regering lägger fyraårsplaner för hur vägar och järnvägar ska utvecklas.

– Jag som ordförande för Trafikverket ska bara expediera vad riksdag och regering beslutar. Men det är förstås viktigt att Trafikverket tar fram bra underlag.

Flera tunga uppdrag

Britt Bohlin sitter i dag i Förvarets materielverks styrelse, hon är ensamutredare för två statliga utredningar (om postväsendet och om totalförsvaret), hon är ordförande i Visit Dalsland och styrelseledamot Dalslands litteraturförening.

Hon har tidigare varit direktör för Nordiska rådet samt och landshövding i Jämtlands län. Hon var riksdagsledamot för Socialdemokraterna mellan åren 1988 och 2008.

Britt Bohlins förordnande som ordförande för Trafikverket sträcker sig från och med den 1 juli 2021 till med den 30 juni 2024.

Artikeltaggar

Britt BohlinMelleruds kommunNyheterRegeringenTrafikverket

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.