Hoppa till huvudinnehållet

Tonåring omkom i krock med älg: ”Inga misstankar om brott”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Olyckan inträffade på Vickersurdsvägen, vid Gärdsbyn, och den upptäcktes vid halv tre-tiden på natten till fredagen. Exakt vad som hänt är inte klarlagt.
Olyckan inträffade på Vickersurdsvägen, vid Gärdsbyn, och den upptäcktes vid halv tre-tiden på natten till fredagen. Exakt vad som hänt är inte klarlagt. Foto: Roger Pettersson

En pojke i tonårsåldern från Säffle kommun omkom natten till fredag i en krock med en älg i Gärdsbyn norr om Åmål.

– Det finns ingen misstanke om brott. Fruktansvärt tragiskt bara, säger polisens utredare Linda Frid.

Olyckan larmades in till polisen vid strax efter klockan 02.30-tiden på fredagen och inträffade på Vickersrudsvägen i Gärdsbyn norr om Åmål. Närmare bestämt mellan Gärdsbyn och Gärdsbydalarna.

En 15-årig pojke hade kört på en älg och omkommit. Älgen hittades senare av eftersöksjägare i nära anslutning till olycksplatsen, död av sina skador.

Pojken bar hjälm vid olyckstillfället och det finns inga misstankar om brott. Det finns inga vittnesuppgifter från själva olyckan.

– Om det är någon som har uppgifter att lämna angående den här olyckan så går det bra att höra av sig till trafikpolisen i Vänersborg, säger Linda Frid, som var ansvarig utredare under fredagen.

Först på olycksplatsen var en lastbilschaufför, som slog larm. Han såg först mopeden på vägen och senare, efter ett tag, även den omkomne.

Någon älg, eller annat vilt, syntes inte till på platsen då.

Ambulans och ambulanshelikopter kallades till platsen såväl som polis. Föraren, en pojke bosatt Kila, omkom i samband med olyckan.

Räddningstjänsten var först till platsen med hjärtstartare, för att kunna påbörja livräddning. Pojken fördes iväg med ambulanshelikoptern där närliggande sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Det är fruktansvärt tragisk olycka som sker. Här ser man vilka krafter som är inblandade om man för på en älg. Sånt här inträffar då och då men oftast är det motorcyklar inblandade, säger Linda Frid.

Mopeden har tagits i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras, enligt polisen. Det blir också obduktion för att kunna fastställa dödsorsaken

– Utredningen är ännu bara i ett inledande skede, säger tafikpolisens utredare Linda Frid.

Anhöriga har underrättats.

Artikeltaggar

Brott & blåljusViltolyckorÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.