Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt anlagd brand – skolbyggnad totalskadad

Publicerad:
Reporter Ulrica Andersson
Ulrica Andersson
ulrica.andersson@nwt.se
Byggnaden för förskole- och fritidsverksamhet har blivit totalskadad i vad som misstänks vara en anlagd brand.
Byggnaden för förskole- och fritidsverksamhet har blivit totalskadad i vad som misstänks vara en anlagd brand. Foto: Lisa Olaison

Under natten till fredag började det brinna i en del av en byggnad för förskoleklass och fritidsverksamhet i Slottsbron. Hela byggnaden kommer bli totalskadad.

Larmet om en brand i skolbyggnaden på Skolgatan kom in strax före klockan 02. När räddningstjänsten kom fram ska branden ha varit fullt utvecklad i en del av byggnaden och hela byggnaden uppgavs vara rökfylld.

Räddningstjänsten har under natten haft igång en stor insats på platsen, med personal från tre olika stationer. Inriktningen har varit att släcka ned huvudbranden och förhindra spridning till resten av byggnaden.

Byggnaden gick inte att rädda.
Byggnaden gick inte att rädda. Foto: Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Strax före klockan 04 rapporterade man in att branden tagit styrka via vinden och att byggnaden kommer att bli totalskadad, enligt Räddningsregion Bergslagen.

Vid 06.30 höll räddningstjänsten på med eftersläckning.

Även polis har åkt till branden.

– Det finns uppgifter som kommit till vår kännedom om att någon setts kasta något brännbart på byggnaden och att det fattat eld. Man har sökt i området men inte lyckats påträffa någon misstänkt, säger Ola Olsson, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen.

Polisen tror att branden är anlagd.
Polisen tror att branden är anlagd. Foto: Lisa Olaison

Polisen tror att brottsutredningen kommer att ge resultat.

– Med tanke på att det har sagts att det var ungdomar på platsen. Statistiskt sett brukar det alltid vara ungdomar som orsakar bränder på förskolor och skolor. Jag tror nog att de poliser som har kontakter i området kommer fixa detta, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisen i polisregion Bergslagen.

Om branden har orsakats av att någon brandfarlig vätska kastats på huset kommer detta att kunna styrkas med hjälp av kriminalsökhundar, enligt honom.

Platsen var avspärrad på fredagsmorgonen.
Platsen var avspärrad på fredagsmorgonen. Foto: Lisa Olaison

Det finns inga rapporter om några personskador i samband med branden.

All verksamhet vid Slottsbrons förskola och fritids kommer att vara inställd under fredagen, meddelar Grums kommun på sin hemsida.

Förskole- eller fritidsplats kan inte erbjudas någon annanstans.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBränderSlottsbron

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.