Hoppa till huvudinnehållet

Efter ett tufft år – personal får sommargåva

Publicerad:
Kommunfullmäktige beslutade att godkänna förslaget om att ge kommunanställda en sommargåva.
Kommunfullmäktige beslutade att godkänna förslaget om att ge kommunanställda en sommargåva. Foto: Helena Lindgren

Anställda inom Dals-Eds kommun uppmärksammas under sommaren för det hårda arbete som coronapandemin har inneburit. Kommunanställda ska få ett presentkort på totalt 1 000 kronor och ett löfte om en hejdundrans fest.

– Det har varit en kämpig tid och tyvärr så kommer det hålla på ett tag till. Personalen har gjort ett fantastiskt arbete under den här perioden och vi ser en stor trötthet inom verksamheterna så vi vill passa på att visa uppskattning, säger Martin Carling (C), kommunstyrelsens ordförande.

Alla kommunanställda kommer inom kort att få totalt 1 000 kronor uppdelat i två presentkort om 500 kronor var. Presentkorten går att använda som betalning hos lokala företag i Dals-Eds kommun, vilket även blir ett extra tillskott för näringslivet, som också upplever stora påfrestningar till följd av pandemin.

– Den här gången är vi överens om att förtroendevalda inte ska del av gåvan. Dels håller det ner kostnaderna, dels är det ju inte vi som har kämpat och slitit, säger Martin Carling.

Dessa gåvor ryms inom gällande skattemässiga regler.

Stor fest

Dals-Eds kommun har uppmärksammat personalens arbete med presentkort även inför vid påsk och jul, men den här gången är summan lite större.

Utöver sommargåvan utlovas personalen en extra festlig kommunfest när tillfälle ges.

Men att vara snäll kostar. Den totala kostnaden för gåvan och festen beräknas landa på cirka 1 miljon kronor. Kommunfullmäktige beslutade i onsdags att det ska finansieras genom minskning av budgeterat resultat.

– Motiveringen till att ändå genomföra detta är att vi förra året fick många statliga bidrag kopplade till coronapandemin, säger Martin Carling.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunEdKommunfullmäktigeMartin CarlingPolitik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.