Hoppa till huvudinnehållet

Klart för sommardressyr i Färgelanda

Publicerad:
Linnéa Svensson på Herkules, Nygårds Ryttarsällskap,  i sommardressyren Färgelanda. De red i klassen ponny, kategori C, lätt B1. Det blev seger.
Linnéa Svensson på Herkules, Nygårds Ryttarsällskap, i sommardressyren Färgelanda. De red i klassen ponny, kategori C, lätt B1. Det blev seger. Foto: Mattias Modéen

Efter att den årliga sommardressyren i Färgelanda ställdes in förra sommaren är det klart för en comeback i början av juli.

– Det ska bli spännande. Det är många som är sugna, säger tävlingsledare Marianne Göthberg.

Sommardressyren i Färgelanda brukar locka 400 ekipage från hela södra Sverige under fyra dagar. Efter att den ställdes in i fjol är det nu klart att arrangemanget blir av 2–5 juli.

– Efter att vi pratat med förbundet har vi kommit fram till att vi kör som det var sagt. Det ska bli spännande att det blir lite mer som vanligt. Många är sugna på att tävla, säger tävlingsledare Marianne Göthberg.

De två första dagarna är det tävlingar för stor häst och övriga för ponny. Det blir dressyrprogram medelsvår A1, det svåraste som Färgelanda Ridklubb har, men ingen trestjärnig status för tävlingar på häst, men det blir för ponny.

– Vi får så få starter i år, och har haft de högsta klasserna för att locka publik. Men de är dyra att ha eftersom det krävs tre domare. Nu är det tveksamt med publik, så vi satsar mer på de lägre klasserna, säger Göthberg.

I skrivande stund är 80 hästar och 50 ponnyer anmälda.

Artikeltaggar

FärgelandaFärgelanda RidklubbHästsportMarianne Göthberg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.