Hoppa till huvudinnehållet

Camp Dalsland pandemianpassar arrangemangen

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Camp Dalsland tvingas ställa in kanotmaran i år, men alla andra arrangemang blir av – vissa med nya upplägg.
Camp Dalsland tvingas ställa in kanotmaran i år, men alla andra arrangemang blir av – vissa med nya upplägg. Foto: Kollage

Efter fjolårets sommar med inställda evenemang kör Camp Dalsland flera av sina arrangemang i år. Vissa flyttas fram, andra går av stapeln i en lite annan tappning.

– Det känns som rätt upplägg i år, säger vice ordförande Bosse Pettersson.

Först ut är Dalsland Swinrun, som går av stapeln 17 juli, men i en liten annan tappning. Loppet görs om till en citysprint, med kortare simsträckor på kvällstid när slussarna stängt. Totala löpdistansen blir omkring 10 kilometer och simningen 1 kilometer, med längsta simsträcka på 150 meter.

– Vi vet inte hur mycket folk vi får samla och det kan ligga kvar en restriktion på 150 personer när tävlingen ska genomföras. Sedan har det varit en otroligt kall vår med stängda badhus och få möjligheter till simträning. Nu blir det en stadsnära bana, som utgår från Sågudden där vi använder oss av vattnet runt omkring. Det blir mer publikvänligt och vi kan styra väl vilka distanser som ska springa. Det känns som rätt upplägg i år, säger Bosse Pettersson, vice ordförande i Camp Dalsland.

Fullkomlig succé

Mountainbikeloppet Dalsland X-Country flyttas till 18 september, men redan i slutet av maj, när den egentligen skulle ha arrangerats, kördes en guidad cykling på samma bansträckning, vilket blev en fullkomlig succé.

– Jag har nog aldrig i mitt liv sett så många nöjda och glada människor. Våra duktiga guider körde i fyra olika fartgrupper och deltagarna var översvallande lyckliga att det inte var en tävling så att de hann se hur fantastiskt vackert det var längs vägen. Nu var de som stora solsken och det kändes att de ville komma hit och cykla igen på semestern. Då har man nått precis det man vill, säger Pettersson.

Löparloppet X-Trail flyttas till 2 oktober. En nyhet för i år är att man kan välja att vandra sträckningen istället och starta två timmar tidigare.

Cykelloppet på grusväg, Dalsland Gravel Race, flyttas till 30 oktober.

Ingen kanotmara

Kanotmaran ställs dock in för andra året i rad.

– Vi tvingades ställa in tävlingen, med de restriktioner som finns på 150 personer. Det finns inte en chans att vi får det loppet att gå ihop med funktionärer och publik. Det känns inte rätt och mer som en chansning. Det kan komma nya beslut, men det är för kort tid, säger Bosse Pettersson, vice ordförande i Camp Dalsland.

Istället har man gjort lite som med Dalsland X-Country. De som var anmälda kan komma och paddla under ordnade former i olika fartgrupper med en mat- och dryckdepå längs vägen. Finns det platser över går det bra för andra att anmäla sig.

Artikeltaggar

Camp DalslandDalslandDalsland X-countrySommarTurism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.