Hoppa till huvudinnehållet

Dräktmarknad hålls på Baldersnäs

Publicerad:
Sugen på att köpa eller sälja en folk- och bygdedräkt? Den 13 juni har du chansen på Baldersnäs herrgård. Bilden är en arkivbild.
Sugen på att köpa eller sälja en folk- och bygdedräkt? Den 13 juni har du chansen på Baldersnäs herrgård. Bilden är en arkivbild. Foto: Emma Laurén

På söndag, den 13 juni, vankas det en dräktmarknad i Virkestorken på Baldersnäs herrgård.

Här kan personer slå två flugor i en smäll och både köpa och sälja folk- och bygdedräkter. Det kommer att säljas både nya och begagnade dräkter på marknaden.

Från klockan nio på morgonen och tre timmar framåt är det fritt fram att lämna in sina dräkter, dräktdelar och tillbehör som är till försäljning. Därefter drar marknaden i gång.

Arrangörer är Bygdedräkt på catwalk.

Senare i sommar, den 27 juli, kommer samma förening hålla en visning av dalsländska bygdedräkter på Baldersnäs. Då kommer Carin Larsson berätta om dräkternas ursprung, hur de anpassades till ålder och sociala sammanhang samt om material och hantverk.

Artikeltaggar

Baldersnäs herrgårdFolkdräktMarknaderNyheterSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.