Insändare: Vi stöttar satsningen i Billingsfors

Insändare
PUBLICERAD:
Vi stöttar satsningen i Billingsfors, skriver Socialdemokraterna i Bengtsfors.
Foto: Tommy Löfgren
Nya bostäder, göra i ordning Selintomten och busshållplatsen, allmän upprustning, nytt golv i bollhallen, infopoint i gamla banvaktarstugan, bensinstation... det är väl egentligen bara en laddstation för elbilar som vi saknar.

M-C-KD slår på stort i Billingsfors och vi kan bara glädjas! Vi stöttar alltsammans eftersom det är precis vad vi började jobba för i Billingsforslyftet under förra mandatperioden och som vi hade med i vårt budgetförslag för 2021. Då blev vårt förslag nedröstat, men nu har något hänt!

Kanske var det någon som fick bensinstopp på resa genom Billingsfors, blev tvungen att stanna upp en stund och se sig om?

Vad fick hen då se? Ja, först av allt en ständig ström av bilar, långtradare, bussar, husbilar, motorcyklar – 7000 fordon per dygn! Bakom timmerstaplar, slyridåer, rivningshus och uppgrävda tomter anades en betagande utsikt över en av Dalslands vackraste sjöar. Tomma skyltfönster utefter en av landskapets mest trafikerade vägar.

Om det dröjde länge innan reservdunken kom så hann hen kanske med en pratstund med en luttrad men fortfarande hoppfull ”billingare”, ta en promenad bort till kyrkan och förundra sig över överlevaren Billingsfors bruk mitt i byn, till den anrika Friluftsteatern på Ön eller legendariska Lövåsvallen där det spelades allsvensk fotboll en gång i tiden. Eller följa Dalslands kanal upp mot Höljerudforsarna med öringsfiske och strömstare. Ja, inte räcker det med ett bensinstopp för att hinna med allt.

Men nu vet vi att våra förslag till omtag i Billingforslyftet och satsning på nybyggnation har alla förutsättningar att bli verklighet. Vi gräver ner stridsyxan i Selingropen, i alla fall när det gäller Billingsfors, och tar nya tag tillsammans med billingsforsborna.

Billingsfors är alldeles för bra för att tappas bort!

Socialdemokraterna i Bengtsfors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.