Hoppa till huvudinnehållet

Turism: Britt Bohlin blir ordförande för Visit Dalsland

Publicerad:
Britt Bohlin kommer att leda Visit Dalsland som dess nye ordförande.
Britt Bohlin kommer att leda Visit Dalsland som dess nye ordförande. Foto: Tommy Löfgren

Britt Bohlin från Teåker i Mellerud tar över som ny ordförande i turistbolaget Visit Dalsland efter avgående ordförande Gert-Inge Andersson.

Britt Bohlin är född och boende i Teåker mellan Dalskog och Bäckefors. I januari i år avgick hon som direktör för Nordiska rådet och nu väntar Dalsland på heltid.

– Jag är glad och tacksam för uppdraget att arbeta för och med besöksnäringen i Dalsland. Vi har fantastiska upplevelser, naturen, maten och inte minst den dalsländska gästfriheten som ger bästa möjliga förutsättningar för en stabil och hållbar utveckling, säger Britt Bohlin, ny ordförande för Visit Dalsland.

Britt Bohlin har gedigen erfarenhet av frågor rörande besöksnäring som bland annat riksdagsledamot, direktör i Nordiska rådet, landshövding i Jämtlands län och som regeringens särskilda utredare i senaste besöksnäringsutredningen.

Den erfarenheten välkomnas varmt efter ett drygt år av pandemi och en hårt drabbad besöksnäring

Stora utmaningar

– Besöksnäringen har under året haft stora utmaningar och vi befinner oss fortfarande i ett tufft läge. Därför är vi väldigt glada att välkomna Britt till bolaget inför den resa vi nu har framför oss när det förhoppningsvis vänder. Tillsammans med både näringen och offentliga aktörer satsar vi hårt framåt för en starkare och mer hållbar besöksnäring, säger Johan Trollnäs, VD för Visit Dalsland

Artikeltaggar

Britt BohlinNyheterTurismVisit Dalsland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.