Åklagaren yrkar på fängelse – Bengtsforstrio släpps på fri fot

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vänersborgs tingsrätt.
Foto: Micke Larsson/TT
Åklagaren yrkar på fängelsestraff på ett och ett halvt år för två av de tre Bengtsforsbor som står åtalade för den grova misshandeln i april. För den tredje mannen yrkar åklagaren på ett minst två år långt fängelsestraff.

Det var Radio Väst först att rapportera om från rättegången i Vänersborgs tingsrätt.

Åklagaren yrkar på ett och ett halvt års fängelse för två av de tre männen. För den tredje mannen yrkar åklagare på minst två års fängelse eftersom han, enligt åklagaren, har varit särskilt pådrivande och att han också ska ha tagit målsägandes mobiltelefon efter misshandeln.

Männen förnekar brott och har varit häktade sedan april för den uppmärksammade misshandeln som Dalslänningen rapporterat om.

Händelsen anses ha varit en följd av att medborgare tog lagen i egna händer mot en person som skapat oro genom kriminellt beteende i samhället.

Männen har efter förhandlingen, idag fredag, släppts ur häktet. Enligt uppgifter till Dalslänningen kommer männen att mötas upp av Bengtsforsbor som vill visa sitt stöd när de anländer hem igen efter en lång tid i häktet.

Dalslänningen söker åklagare Jonas Martinsson.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.