Hoppa till huvudinnehållet

Nedlagda tennisklubben får nytt liv efter 20 år

Publicerad:
Eds TK har vaknat till liv och tagit hand om driften av tennisbanorna på Bergslätt.
Eds TK har vaknat till liv och tagit hand om driften av tennisbanorna på Bergslätt. Foto: Johnny Larsson

Eds Tennisklubb bildades 1969, men lades ner 2002. Nu, nästan 20 år senare, bildas en ny förening med samma namn och logga.

– Det är roligt och nostalgiskt, säger interimordförande Johnny Larsson.

I förra veckan drog anrika Dalslandsserien i tennis igång för säsongen. I Ed är intresset för tennis större än på länge, speciellt med tanke på att den gamla nedlagda tennisklubben fått nytt liv efter 20 år i dvala.

– Vi är ett gäng som är lite äldre och som tycker att tennis är väldigt roligt. Dessutom blir det nostalgiskt eftersom vi använder samma logga, säger initiativtagaren Johnny Larsson.

Eds TK har dessutom två lag i Dalslandsserien, ett faktum som var svårt att föreställa sig till en början.

– Vi trodde att vi skulle ha svårt att få ihop ett lag, men nu har vi två och har svårt att få plats i dem. I ett av lagen är vi fyra som alternerar, säger Johnny Larsson.

Tennisplanerna på Bergslätt har tidigare skötts av Eds FF, men när vaktmästaren gick i pension hotades anläggningen av nerläggning. Då gick Johnny Larsson och hans kompanjon Henrik Johansson in till kommunen och ansökte om att ta över driften.

– Vi sa att vi tar dem. Och det såg kommunen positivt på, säger han.

100 arbetstimmar

Planerna har sedan restaurerats och automatisk bevattning har installerats, vilket var en förutsättning för att kunna driva anläggningen. Cirka 100 arbetstimmar beräknas ha lagts ner på arbetet.

Under måndagsförmiddagen blev registreringen hos Skatteverket klar. I interimstyrelsen sitter Johnny Larsson själv som tillfällig ordförande. Övriga ledamöter är Henrik Johansson, Christer Rosenbaum, Marcus Stenmyren, samt bröderna Peter och Dan Jacobsson.

Första matchen spelades i torsdags, då lag 2 mötte regerande mästarna Bäckefors och förlorade med 0–3. Under måndagen möter laget Bullaren. Lag 1 ställs mot Bäckefors under tisdagen innan Bullaren väntar på torsdag.

Uthyrning av banorna sker på St1 Jordbron, där det så småningom också finns utrustning att hyra.

Artikeltaggar

EdEds FFEds TennisklubbJohnny LarssonTennis

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.