Insändare: 77-åringen måste få upprättelse efter domen

Insändare
PUBLICERAD:
Insändaren hänvisar till polishändelsen i Torrskog för en tid sedan.
Foto: Marcus Lindblad / SVD / TT
Jag blir mycket upprörd när jag läser polischef Jenny Westers svar angående domen mot 77-åringen i Torrskog.

Detta är en person som jag själv känner väl. Jag har all respekt för polisen men i detta fall när en polisman påstår sig ha visat legitimation, så tror jag inte på vad denna polis säger. Utan jag tror att detta är en efterhandskonstruktion för att rädda sitt eget skinn.

Hade 77-åringen vetat att det var polisen så är jag bergsäker på att han skulle ha stannat för han är av samma generation som mig med respekt för polisen. Jag är övertygad om att han blev rädd och handlade i panik. Varför jag är så säker på min sak? Jo den man som orsakade polisinsatsen och är känd i Torrskog har på heder och samvete lovat att sluta med kriminalitet. Detta var det många som hörde när han gav sitt löfte. Varför ingen vittnat om detta är ett dåligt försvarsarbete.

77-åringen har en bilverkstad och lagar bilar åt alla men även åt denne man. Vid en leverans fick han reda på att ett gäng varit där och hotat och utmätt en skuld från förr. 77-åringen känner sig pressad och då när han ger sig iväg med bilen kommer en vilt främmande person fram och försöker stoppa honom. Detta tror jag som sagt skapar total panik för 77-åringen. Han tror ju förstås att det är gangsters där igen. Livrädd för att bli inblandad i farligheter. Hur kan man döma en sen lång tid tillbaka laglydig medmänniska som blir livrädd och därför aldrig uppfattar att det är en civilklädd polis som försöker stoppa honom. När fanns tillfället för att visa legitimation, kanske när 77-åringen blinkade?.

Det är bra gjort av en grupp centerpolitiker att samla in pengar till böter, men 77-åringen måste få upprättelse. Han satt häktad i 3 dagar och fick sin bil och mobiltelefon beslagtagen i 2 månader. Och även hans jaktvapen som han ännu inte fått tillbaka. 77-åringen har vid händelsen varit livrädd för att bli misshandlad eller dödad av gangsters. En önskan är att åklagare och polis använder sunt förnuft och att tjänstemannaansvaret införs igen. Det här är min åsikt om hur jag tror det hela har gått till.

Tore Henriksson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.