Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors Socialdemokrater träffar ministrar digitalt

Publicerad:

Förra onsdagen var det statsminister Stefan Löfven. Nu i morgon fredag den 28 maj blir det arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Socialdemokraterna i Fyrbodal använder i pandemitider den digitala tekniken för att möta och föra fram sina åsikter till regeringens företrädare.

Det digitala mötet i onsdags förra veckan, i arrangemang av Fyrbodals partidistrikt, fick stort genomslag bland medlemmarna.

Det var många som lyssnade och en del passade på att ställa frågor.

Statens närvaro

Per Eriksson, kommunstyrelsens vice ordförande i Bengtsfors, var en av dem.

-Jag lyfte frågan om vikten av statlig närvaro i hela landet samt jobbsatsningar, Statsministern delade min syn, säger han.

Jenny Svensson, Ödskölt, ställde en fråga till statsministern som handlade om att modernisera vårdutbildningen.

Hon har nominerats som kongressombud inför det stundande valet inför Socialdemokraternas kongress.

Bjöd in

På fredag kommer ledande s-företrädare i Fyrbodal träffa arbetsmarknadsminister Eva Nordmark digitalt efter en inbjudan från Per Eriksson.

– Det känns bra att kunna framföra våra synpunkter direkt till ministern om hur vi ser på behovet av en aktiv arbetsmarknadspolitik med lokal närvaro, säger han.

Statsminister Stefan Löfven, S, mötte i onsdags partikamrater i Fyrbodal via ett digitalt möte.

Artikeltaggar

ArbeteBengtsforsEva NordmarkPer ErikssonPolitikStefan Löfven

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.