Hoppa till huvudinnehållet

Hultberg (M) gjorde andra stoppet på Dalslands vägar: ”Helt oacceptabelt”

Publicerad:
Johan Hultberg (M) tillsammans med vägengagerade Björn Amundsson och Christer Johansson.
Johan Hultberg (M) tillsammans med vägengagerade Björn Amundsson och Christer Johansson. Foto: Privat

I fredags gjorde riksdagsledamoten Johan Hultberg (M) sitt andra besök på Dalslands undermåliga vägar. Denna gång inspekterade han väg 2097 i höjd med Råggärd i Färgelanda kommun.

Syftet med Johan Hultbergs besök på Dalslands sedan länge kritiserade vägar är för att ta med invånarnas budskap till regeringen. Under dagen mötte han Björn Amundsson och Christer Johansson, engagerade i den grupp som arbetar för att få till tjälsäkring och asfaltering av vägen.

Fokuset för dagen låg förvisso på väg 2097, men Johan Hultberg pratade även om behovet av upprustning av flera andra vägar.

Hultberg (M) såg och sågade Dalslands undermåliga vägar

– Det väldigt tydliga budskapet som Christer och Björn skickade med mig var behovet av att tjälsäkra och asfaltera hela väg 2097. Christer och Björn berättade att Trafikverket de senaste åren har förbättrat vägen men att den alltjämt inte håller måttet. Det ligger för grovt material på vägen som orsakar mängder av punkteringar och vid tjällossningen så blir det alltid bekymmer då vägen körs sönder och ofta stängs av för tyngre transporter, och då får till exempel skogsägarna inte ut sitt virke, säger Johan Hultberg.

"Helt oacceptabelt”

Efter mötet har Johan Hultberg konstaterat att väg 2097 är en av alldeles för många exempel på dåliga vägar i Dalsland.

– Nu är jag allvarligt bekymrad över att vägarna i Dalsland kommer bli ännu sämre när regeringen underfinansierar driften och underhållet av vägnätet. Det är helt oacceptabelt, säger han.

Han menar att moderaterna hellre vill satsa på att underhålla och rusta upp den befintliga infrastrukturen i Sverige och göra smarta, kostnadseffektiva investeringar som förbättrar transportsystemet i landet.

– I vårt förslag för den kommande planperioden satsar vi 20 miljarder mer än regeringen på att återställa, utveckla och rusta våra vägar. Det är pengar som särskilt behövs i Dalsland. Ska väg 2097 och andra dåliga grusvägar i Dalsland kunna tjälsäkras och asfalteras måste Trafikverket få mer pengar för detta, säger Johan Hultberg.

Artikeltaggar

Färgelanda kommunHögsäterJohan HultbergNyheterRåggärdVägar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.