Familjens oro för försvunne småbarnspappan

Publicerad:
Polisen har hittills inte hittat något spår efter den försvunne småbarnspappan. Foto: Helena Karlsson

De lever i ovisshet om vad som hänt deras pappa och nära anhörig.

Polisen har på tisdagen fortfarande inte hittat några spår efter den försvunne 43-årige småbarnspappan.

– Det är fruktansvärt, det är jättejobbigt, framför allt för barnen, säger mannens ex-hustru.

Det har gått tio dagar sedan någon såg den 43-årige småbarnspappan i livet och sökningarna efter honom pågår fortfarande med full kraft i skogarna runt Årjäng.

Men hittills har polisen inte hittat några spår efter honom förutom bilen som stod parkerad i närheten av den bostad där han enligt uppgift befann sig i nära anslutning till försvinnandet.

Den 43-årige mannen har varit försvunnen i tio dagar.
Den 43-årige mannen har varit försvunnen i tio dagar. Foto: Helena Karlsson

För hans anhöriga har det inneburit tio dagars konstant oro över vad som hänt honom.

– De första dagarna så trodde jag inte det var så illa, men sen när polisen gick ut med att det var misstänkt människorov så förstod vi ju att det hänt något, säger hans ex-fru.

Klättrat i berg

Hon är mamma till mannens två äldre barn som båda är i skolåldern:

– Det är fruktansvärt, det är jättejobbigt, framför allt för barnen - de vet inte hur de ska reagera eftersom han bara är försvunnen.

Familjen har vid flera tillfällen varit ute och letat själva.

– Jag vet inte hur många timmar jag har varit ute och klättrat i berg och myrar. Men sen sa polisen att de helst inte ville att vi skulle göra det i fall vi skulle förstöra något spår. Så vi bara väntar nu, säger ex-hustrun.

Hoppas på svar

Polisen rubricerade i söndags försvinnandet som ett misstänkt mord alternativt dråp efter uppgifter om att småbarnspappan varit utsatt för ”en hotfull situation”.

En 21-årig kvinna och en 33-årig man är i nuläget skäligen misstänkta för människorov av småbarnspappan. Nya förhör ska hållas med dem under tisdagen De är sedan en knapp vecka häktade misstänkta för stöld i ett annat ärende.

Under söndagen och måndagen genomförde polisen intensiva sökningar i ett skogsområde nära reningsverket i Årjäng, men utan att hitta något.

För familjen fortsätter väntan.

– Vi får verkligen bara hoppas att vi får något svar snart så vi kan gå vidare, säger ex-frun.

Övervakningskameror analyseras i jakt på försvunna småbarnspappanFörsvunne 43-åringen misstänkt mördad – söks med helikopterFörsvunne mannens särbo: ”Vår dotter saknar honom jättemycket”

Artikeltaggar

ÅrjängBrott & blåljusFörsvunna personerMord

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare