Insändarsvar: Visst är posten viktig för oss

Insändare
PUBLICERAD:
Posten är viktig för landsbygdsboende framhåller författarna av inlägget.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Svar till May Hallstens insändare i Dalslänningen den 11 maj.

Du påstår att, Post- och Telestyrelsens undersökning i södra Sverige visat att, en stor majoritet av de boende inte påverkats alls av den försämrade postgången där.

Hur kan det då komma sig att, Post- och Telestyrelsen i sin egenskap av remissinstans i frågan, anser att regeringen inte bör gå vidare med förslaget? Även Sveriges Kommuner och Regioner avstyrker förslaget då man befarar att, glesbygden kommer att drabbas. Även Lantbrukarnas Riksförbund är kritiska.

Du tycker att, det saknar betydelse om viktiga brev kommer sent och gläder dig åt att räkningar blir försenade, att det inte kommer post alla dagar är inget problem.

Inte bara utdelning av tidningar försenas av en sämre postgång, utan även kontakt med vård och myndigheter. Att postutdelningen fungerar, borde vara en viktig fråga för MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Hur skall myndigheter kunna nå ut till allmänheten när det digitala systemet slagits ut, om det inte finns en fungerande postgång över hela landet ?

Vår protest mot den aviserade försämringen av postutdelningen bottnar i att, vi vill vara en röst för alla, som inte klarar av att hantera datorer och smarttelefoner. Den utbredda digitaliseringen leder till diskriminering av en stor del av Sveriges befolkning.

Du vill tydligen framstå som en miljömedveten person, men du har inte förstått att, det blir större miljöpåverkan, när vi på landsbygden måste köra bil till tätorten för att, hämta de brev och paket, som posten inte längre vill dela ut.

Anne-Christine och Stig Engdahl

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.