Insändare: Fyrbodal och regionen måste agera

Insändare
PUBLICERAD:
Väg 2089 till Ed var sönderskrapad och hålorna fortfarande fullt synliga, konstaterar insändarskribenten.
Kommentar till insändare den 30 april från Trafikverkets enhetschef, underhåll väg Martina Rydberg.

I dag den 5 maj 2021 åkte jag på väg 2089 till Ed, vägen var sönderskrapad och hålorna fortfarande fullt synliga. Konstaterar att kompetensen hos de som har uppdraget att vidmakthålla vägstandarden är utmärkt. Det är samma dåliga vägstandard sedan ett decennium tillbaka. Martina Rydberg skriver i sin insändare att Trafikverket prioriterar rätt vägar. Vilka vägar är det?

Bärigheten på landsbygdens vägar beror inte bara på antal fordon som nyttjar vägarna, vad trafikverket missar är vilka fordon som trafikerar, ett treaxlat timmersläp väger kanske uppemot 70 ton, skotar- eller skördarekipage väger lika mycket.

Vägarna standard på landsbygden är definitivt inte dimensionerade för det moderna skogsbruket och att då räkna mängden vanliga personbilar är inte relevant för att åtminstone vidmakthålla vägstandarden. Att då hänvisa till paragraf 39 i vägtrafikstadgan är löjeväckande, om Martina Rydberg själv har varit och kört på den aktuella vägsträckan skulle hon ha konstaterat att det är omöjligt att hålla den tillåtna hastigheten på 70 km i timman.

Härmed uppmanar jag kommunerna i Fyrbodal samt Västra Götalandsregionen att agera för landsbygdsbefolkningens fromma och inte enbart det urbana paradiset i regionens tätorter, där man kan kosta på sig miljarder för att bygga förbifarter med kaklade tunnlar för att inte tala om vår huvudstad med guldbroar och jaspismurar.

Väg 2089 med fartgräns 70 kilometer i timman till Ed var sönderskrapad och hålorna fortfarande fullt synliga, konstaterar insändarskribenten.

Dag Rimmerfors

För landsbygdspartiet oberoende i Bengtsfors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.