Insändare: Brott och straff i Bengtsfors

Insändare
PUBLICERAD:
I en demokrati så ska vi alla vara lika inför lagen och det är domstolarna och inte gatans parlament som dömer, skriver författaren av inlägget.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Undertecknad har med stigande förvåning och bestörtning tagit del av den senaste tidens diskussioner och skriverier kring brott och straff i vår kommun.

Det är framförallt två olika fall som fått extra mycket uppmärksamhet och jag konstaterar att åsikterna i de två olika fallen skiljer sig åt ganska markant. I denna tidning kunde vi fredag den 7 maj läsa om hur en grupp politiker (som är noga med att poängtera att de agerar som privatpersoner) upprörts över det de kallar “Ett rättsövergrepp”. Det är starka ord och jag undrar på vilket sätt det skett ett rättsövergrepp?

I en demokrati så ska vi alla vara lika inför lagen och det är domstolarna och inte gatans parlament som dömer. Det borde väl den i denna grupp av privatpersoner som har ett uppdrag som nämndeman veta?

Jag undrar också över vad som är avgörande huruvida man som misstänkt eller dömd brottsling kan räkna med “en hederlig medborgerlig uppsträckning” eller en penninginsamling?

Vänligen

Katarina Hofling

P.S Vad hade polisens skägg med saken att göra?

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.