Hoppa till huvudinnehållet

Insändarreplik: Processer ska inte försvåras

Publicerad:
Sverige har fått kritik för långa häktningstider, framhåller författarna av inlägget.
Sverige har fått kritik för långa häktningstider, framhåller författarna av inlägget. Foto: Per Danielsson/TT

Svar till moderaterna om häktningstider i Dalslänningen den 23 april.

Vi vill börja med att påminna om det vi skrev i vår första replik, att Sverige under lång tid fått hård kritik för våra långa häktningstider. Nu har vi infört nya gränser för häktningstider. De nya reglerna ska inte försvåra processer mot kriminella.

Insändarreplik: S saknar vilja i kamp mot brott

Den sittande regeringen har den senaste tiden genomfört en rad olika straffskärpningar och andra åtgärder för att göra livet surt för kriminella. Alla de åtgärderna är viktiga och har gett resultat. Fler lagändringar är också på väg, till exempel skärpta straff för kriminella uppgörelser. Socialdemokraterna och den S-ledda regeringen anser också att det förebyggande arbetet är minst lika viktigt.

Insändarreplik: Tidsgränser vid häktning behövs

Just i detta nu sitter ett sällan skådat antal ledande kriminella aktörer frihetsberövade. Det är ett resultat av ett framgångsrikt arbete som brottsbekämpande myndigheter, inte minst polisen, har genomfört den senaste tiden. Det ger ett tillfälle som vi alla måste ta till vara på. Vi måste alla göra allt i vår makt för att till bryta nyrekryteringen så att gängen inte åter kan växa. Det kräver insatser på många olika områden, skola och socialtjänst måste stärkas. Insatserna behövs överallt men särskilt i utsatta områden. Det förebyggande arbetet är otroligt viktigt och avgörande nu.

Insändare: Tondövt S-förslag om tidsgräns vid häktningar

Inom kort kommer regeringen att kalla till ett stormöte med polismyndigheten och de allra mest berörda kommunerna.

Jörgen Hellman

Paula Holmqvist

Mats Wiking

Riksdagsledamöter (S)

Artikeltaggar

InsändareJörgen HellmanMats WikingPaula HolmqvistSocialdemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.