Insändarreplik av Trafikverket: Vi måste prioritera rätt vägar och hastigheten anpassas

Insändare
PUBLICERAD:
Insändaren och ledaren var föranledd av en tidigare artikel om att vägstandarden orsakar skador på fordon. Som brustna fjädrar.
Foto: Thomas Wallin
Svar till insändare ledartext i Dalslänningen samt insändare av Ce. Eriksson den 27 april.

De medel som Trafikverket tilldelats för vägunderhåll räcker inte till så många stora långsiktiga åtgärder som skulle behövas. Att åtgärda beläggningsskador permanent kräver dyra och komplicerade arbeten, istället måste vi åtgärda felen på sätt som är billigare och får en mer kortvarig effekt.

Vi måste prioritera och lägga pengarna där de gör mest nytta för flest. Många vägar i området är lågtrafikerade med få bilar som passerar varje dygn och hamnar alltså långt ner på prioriteringslistan, de har den lägsta standardklassen. De blir alltså sämre med åren så som medelstilldelningen ser ut just nu.

Varje trafikant har också ett ansvar att alltid anpassa hastigheten efter väglaget.

Vår entreprenör Peab åtgärdar vägarna enligt kontrakt och överenskommelse med oss och vid senaste uppföljningen fanns inga brister i den hanteringen.

Insändaren och ledaren var föranledd av en tidigare artikel om att vägstandarden orsakar skador på fordon. Som brustna fjädrar.

Martina Rydberg

Enhetschef Trafikverket Underhåll väg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.