Hoppa till huvudinnehållet

Billingsfors går ihop med Åmål – bildar nytt damlag

Publicerad:
Alwa Haldén från Billingsfors IBK spelar i det nyligen ihopsatta laget Åmål-Billingsfors. Här under tisdagens träning i Karlbergshallen.
Alwa Haldén från Billingsfors IBK spelar i det nyligen ihopsatta laget Åmål-Billingsfors. Här under tisdagens träning i Karlbergshallen. Foto: Rasmus Isaksson

Billingsfors äldsta flicklag i innebandy hotades av nedläggning. Men nu har en lösning hittats – laget går ihop med Åmåls IBK under namnet Åmål-Billingsfors, som nästa säsong ska spela daminnebandy i division 3 Värmland.

– Det känns helt fantastiskt, säger ledaren Mikael Ömnehag.

Åmåls IBK:s damsektion har under de senaste åren haft svårare och svårare att få tag på spelare till truppen och i Billingsfors har flicklagen länge haft samma problem. Till nästa säsong har klubbarna valt att göra någonting åt det. Säsongen 2021–2022 kommer Åmåls IBK och Billingsfors IBK att ha ett gemensamt damseniorlag.

– Vi stod med öppna armar när Åmål hörde av sig för att se om vi kan starta ett samarbete. Vi har haft tunt med folk länge och hade troligtvis inte kunnat fortsätta utan deras hjälp och tjejerna hade fått sluta. Vi hade tänkt höra oss till dem, men de hann före, säger ledaren Mikael Ömnehag i Billingsfors IBK.

 • Saga Josefsson från Billingsfors IBK hade tagit sig till Karlbergshallen för en träning med det nyss ihopsatta laget Åmål-Billingsfors.
  Saga Josefsson från Billingsfors IBK hade tagit sig till Karlbergshallen för en träning med det nyss ihopsatta laget Åmål-Billingsfors. Foto: Rasmus Isaksson
 • Ella Wånggren försöker överlista Lina Janelid, som får hjälp av Alwa Haldén framför mål.
  Ella Wånggren försöker överlista Lina Janelid, som får hjälp av Alwa Haldén framför mål. Foto: Rasmus Isaksson
 • Sanna Ahsberg från Billingsfors IBK testas nu av nya lagkamrater på träningarna.
  Sanna Ahsberg från Billingsfors IBK testas nu av nya lagkamrater på träningarna. Foto: Rasmus Isaksson
 • Ella Wånggren är en av Billingsforsspelarna som nu spelar ihop med Åmåls IBK.
  Ella Wånggren är en av Billingsforsspelarna som nu spelar ihop med Åmåls IBK. Foto: Rasmus Isaksson
 • Alwa Ömnehag är en av Billingsforsspelarna som tränar med Åmåls IBK.
  Alwa Ömnehag är en av Billingsforsspelarna som tränar med Åmåls IBK. Foto: Rasmus Isaksson

Tjejerna från Billingsfors har spelat tillsammans i det äldre av föreningens två flicklag, och är i åldrarna 15-17 år. Laget, som nu har 17 spelare, har tränat ihop en månad, en dag i veckan i Billingsfors och en dag i Åmål. Laget kommer att spela i samma serie som Åmåls IBK skulle ha spelat i den här säsongen, division 3 Värmland, under namnet Åmål-Billingsfors.

– Vi kommer att dela på alla kostnader och träna och spela på båda ställena, säger Mikael Ömnehag.

Hur känns det att gå ihop med Åmåls IBK?

– Det känns helt fantastiskt. Framför allt är de här tjejerna ambitiösa och tycker att innebandy är väldigt roligt, så det känns jättebra att de kan få fortsätta. I Åmål är det bra människor som har hand om damlaget, så det ska bli riktigt roligt, säger Mikael Ömnehag.

Artikeltaggar

Åmåls IBKBillingsforsBillingsfors IBKDivision 3 värmland DamInnebandyNiklas Larsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.