Hoppa till huvudinnehållet

Digitalt tal och bilkortege på första maj

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@nwt.se
Några traditionella första majtåg blir det inte i år heller.
Några traditionella första majtåg blir det inte i år heller. Foto: Mattias Modéen

Precis som förra året förhindrar coronaviruset och dess spridning första majfirandet runt om i landet. Några traditionella förstamajtåg blir det inte – däremot håller riksdagsledamot Paula Holmqvist (S), från Ed, ett digitalt tal för distriktet även i år.

Dessutom kommer SSU:s ordförande och Johanna Fransson att delta i det digitala talet.

Paula Holmqvist (S), riksdagsledamot från Ed.
Paula Holmqvist (S), riksdagsledamot från Ed. Foto: Mattias Modéen

Bilkortegen tillbaka

I Melleruds kommun kommer en favorit tillbaka, nämligen en bilkortege bestående av 15 till 20 klassiska, amerikanska bilar. På tre orter stannar de vid de äldreboenden som finns för att bygga upp det moderna samhället och visa tacksamhet för de insatser de har gjort. Dessutom kommer de att hylla de anställda som arbetar med dem i dessa svåra tider, meddelar Marianne Sand Wallin å Melleruds socialdemokraters vägnar.

Den populära bilkortegen i Mellerud kommer tillbaka.
Den populära bilkortegen i Mellerud kommer tillbaka. Foto: Mattias Modéen

Tipspromenad

I Bengtsfors anordnas en tipspromenad i Dals Långed i år igen, i Bengtsfors Arbetarekommuns regi. Utgångspunkten är Kafé Schuckert.

– Det blir samma koncept som förra året. Det kom inte så många, ett 15-tal kanske, men det var trevligt och vi hade bra samtal. Vi tyckte att det var kul, säger Christina Lundqvist (S), ordförande i Bengtsfors Arbetarekommun.

Artikeltaggar

ArbetarekommunBengtsforsFörsta majMelleruds kommunNyheterPaula HolmqvistSSU

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.