Hoppa till huvudinnehållet

Wedberg lämnar Karlstad – klar för ny klubb: ”Äntligen”

Publicerad:
Adam Wedberg, tvåa från höger, lämnar sina lagkamrater i Karlstad IBF. Nu är han klar för Strängnäs.
Adam Wedberg, tvåa från höger, lämnar sina lagkamrater i Karlstad IBF. Nu är han klar för Strängnäs. Foto: Håkan Strandman

Efter en turbulent säsong i Karlstad IBF – bråk med tränaren och petad utan förklaring – har Billingsforsbördige Adam Wedberg fått sin efterlängtade flytt. På måndagen gjorde han klart med Strängnäs IBK i norra allsvenskan.

– Det känns jätteskönt. Äntligen, säger 22-årige backen.

Efter en stark säsong i Karlstad, hans fjärde i klubben, blev Adam Wedberg petad inför kvalet till SSL, utan någon vettig förklaring. Relationen med tränaren Mattias Karlsson var långt ifrån bra, vilket gjorde att Billingsforsbördige backen började fundera över sina alternativ.

Wedberg i dispyt med tränaren – petad i kvalet: ”Vi går inte ihop”

Med utgånget kontrakt blev det också naturligt att intresserade klubbar började komma med erbjudanden. De allsvenska klubbarna stod på rad för hans signatur – Gävle GIK och Nykvarns IF stod redo med kontrakt. Även Skoghall i division 1 gav sig in i leken, men till slut föll valet på Strängnäs IBK, femma i Allsvenskan Norra den gångna säsongen. På måndagen skrev han på ett tvåårskontrakt.

– Det känns jätteskönt med en ny miljö. Äntligen, det här har jag väntat på sedan jag blev petad, då kände jag att det var droppen, säger Adam Wedberg.

Vad var det som gjorde att valet föll på Strängnäs?

– De hade en tränare, vilket Gävle inte hade. Då kunde jag få en bild av vilken roll jag skulle få. Det är en stabil förening med ett lag som ska kvala till SSL och de är jävligt skickliga med hur de hanterar unga spelare, jämfört med hur Karlstad jobbar, säger han.

Vilken typ av roll hade han tänkt sig då?

– Han såg mig spela på två femmor, vilket jag inte har gjort på flera år. Så jag är jävligt nöjd, säger Adam Wedberg.

Nu väntar spel i en ny serie mot nya lag. Dock inte Karlstad IBF, vilket han hade sett fram emot.

– Förhoppningsvis möter vi dem i kvalet, säger han.

Till sensommaren väntar flytt till Strängnäs och Södermanland. Då väntar förhoppningsvis en lägenhet och ett jobb. Dessutom går han upp någon tusenlapp i lön.

– Det ska vara klart när jag kommer har de sagt. Troligtvis blir det i augusti någon gång.

Artikeltaggar

Adam WedbergAllsvenskan södraBillingsforsBillingsfors IBKInnebandySSL

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.