Hoppa till huvudinnehållet

Fritt fram för 60+ att boka vaccintid

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
I början av juni planerar Västra Götalandsregionen att dra i gång vaccineringen av den största åldersgruppen – personer i 18-49 årsåldern.
I början av juni planerar Västra Götalandsregionen att dra i gång vaccineringen av den största åldersgruppen – personer i 18-49 årsåldern. Foto: Jessica Gow

Vaccinationen av fas två håller på för fullt och nu börjar personer i fas tre, åldersgruppen 60-64 år, kunna börja boka vaccintider vårdcentralerna i vårt område.

Den 12 april hade 53 procent av alla personer över 70 år fått sin första vaccinspruta. I åldersgruppen 75 år eller äldre gäller det 70 procent.

Alla vårdcentraler i Västra Götalandsregionen har nu möjlighet att erbjuda personer över 65 år en vaccinationstid, men i vårt område har de flesta vårdcentraler kommit längre än så.

Dalsland i framkant

Personer som fyller 60 år under 2021 kan nu boka en vaccintid på vårdcentralerna i Dals-Ed, Färgelanda, Bäckefors samt i Bengtsfors. Personerna uppmanas att boka tid via vårdcentralens hemsida.

Första dos innan 15 augusti

Beroende på vaccinleveranser ska personer i gruppen mellan 18 och 49 år kunna boka vaccintid från vecka 23, som inleds 7 juni.

Alla över 18 ska ha blivit erbjudna en första dos före 15 augusti, vilket också är det nationella vaccinationsmålet.

Vaccinplan:

Just nu pågår vaccinering av fas två och fas tre har inletts på många håll i vårt område.

Vecka 20, den 17-23 maj, startar fas 4. Personer i åldrarna 50-59 år, som inte vaccinerats i tidigare faser, kan börja boka tid för vaccinering på vårdcentraler och mottagningar i regionen.

Vecka 23, den 7-13 juni, kan personer i åldrarna 18-49 år, som inte vaccinerats i tidigare faser, börja boka vaccintid. Denna sista grupp innefattar 630 460 personer i Västra Götalandsregionen.

Planen baseras på tillgång och förväntade leveranser av vaccindoser.

Artikeltaggar

BengtsforsBäckeforsCoronavirusetDalslandEdFärgelandaNärhälsanVaccinationVård och omsorgVästra Götalands länVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.