Sponsrade bolag – lurades på 120 000 kr

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus blev lurade på mycket pengar.
Det kommunala bostadsbolag Bengtsforshus har lurats på stora pengar efter att man sponsrat organisationer som samarbetat med ett telemarketingbolag som P4 Väst granskat.
Pengarna har inte gått till de välgörande ändamål de skulle utan direkt till bolagets ägare.

Det handlar om totalt 120 000 kronor som Bengtsforshus sponsrat med.

Bakgrunden är sponsorpaket från telemarketingbolaget där pengarna skulle gå till organisationer som Nattvandrarna, Missing people och anti-mobbningsarbete.

Pengar direkt till ägarna

Men den största delen av pengarna har i stället gått direkt till ägarna av telemarketingbolaget.

– När man insett detta så har man dragit i alla stopp som finns men jag tror inte att vi kommer kunna få tillbaka några pengar. Det får bli en läxa, säger Stig Bertilsson (M), kommunalråd i Bengtsfors till P4 Väst.

”Fruktansvärt bedrövligt”

Pär Nilsson är vd för Bengtsforshus. Han säger till Dalslänningen att bostadsbolaget har blivit lurade på pengarna under en tid av fem-sex år.

– Vi har nu sett över våra rutiner. I fortsättningen kommer vi bara att sponsra lokala föreningar och organisationer med 90-konto. Det är verkligen fruktansvärt bedrövligt att ett företag kan sko sig på krafter som vill göra något gott för samhället, säger Pär Nilsson till Dalslänningen.

Bengtsfors kommun är en av flera kommuner som har drabbats av telemarketingbolagets agerande.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.