Hoppa till huvudinnehållet

Billingsfors IK efterlyser fotbollssugna ungdomar

Publicerad:
Billingsfors IK siktar på att dra igång ungdomsverksamheten igen efter 20 års frånvaro.
Billingsfors IK siktar på att dra igång ungdomsverksamheten igen efter 20 års frånvaro. Foto: Pontus Nordwall

I många år har Billingsfors IK försökt väcka den slumrande ungdomsverksamheten till liv utan att lyckas, men nu börjar pusselbitarna falla på plats. Ledarfrågan är löst – nu behövs bara ungdomarna.

– Vi tror starkt på det här, säger ordförande Göran Hansson.

Den anrika föreningen Billingsfors IK har inte haft någon ungdomsverksamhet på över 20 år. Sedan skolan lades ner har det varit svårt att starta upp, men nu börjar det se ljusare ut igen. Ledarfrågan är löst – nu behövs bara ungdomarna.

– Vi vill fånga upp dem i tidig ålder, och då tror vi att det är lättare att få med föräldrarna också. Vi vet att det finns ungdomar som åker till Långed och Bengtsfors för att spela fotboll. Vi tror starkt på det här, säger ordförande Göran Hansson.

Tillsammans ska Billingsforsarna Pontus Nordwall och Alassane Ouarma framöver ha hand om, till en början, fotbollslek. Den förstnämnde var, förutom skribent på Dalslänningen, lagledare i herrlaget från 2002 fram till förra säsongen.

– Jag har bara jobbat med seniorer tidigare, så det blir helt nytt och spännande för mig, säger han.

Spelat högre upp

Alassane Ouarma har spelarerfarenhet från division 3 med Melleruds IF och är fortfarande aktiv som spelare i Åsebro IF. Han arbetar också som på Lövåsens förskola i Billingsfors och på Ekhagsskolan i Dals Långed.

– Vi har haft svårt att få tag i ledare, men nu med den saken löst tror vi att det blir lättare att få hit ungdomarna. Alassane har en väldig kännedom om ungdomarna här, så han är en väldig tillgång, säger Göran Hansson.

En enkät har skickats ut till skolorna där Alassane Ouarma arbetar för att kartlägga om det finns något intresse bland barnen. Den ska tillbaka i mitten av nästa vecka, och då tas ett beslut.

Artikeltaggar

Åsebro IFBillingsforsBillingsfors IKFotbollGöran HanssonMelleruds IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.