Insändare: ”Men du då” Anders Forsberg?

Insändare
PUBLICERAD:
Socialdemokraterna i Bengtsfors svarar på Anders Forsbergs insändare.
Foto: Helena Lindgren
Avhopp. Svar till Anders Forsberg Dalslänningen den 30 mars.

Att visa ta upp brister hos motparten som ett svar på riktad kritik är en argumentationsteknik som är mer känd som Whataboutism, eller på svenska: ”men du då-teknik”.

När man får kritik för sin genomförda politik så försöker man med alla medel få bort fokus från sig själv och de beslut man fattat.

En som konsekvent har använt sig av den här retoriken när hans politik har kritiserats är Donald Trump.

Som svar på det du skrev om att vi har haft avhopp under perioden så vet du precis som vi att livet händer och förändras för oss människor hela tiden. Man får en annan livssituation, man flyttar, får nytt jobb, tidsbrist eller helt enkelt avlider.

För att återgå till ursprungsämnet om att det bubblar under ytan är det mer ett konstaterande att ni som styrande exempelvis fått avhopp från ett helt parti, att ni tagit en budget som inte alla i er gruppering stod bakom och att det kommit reservationer mot fattade beslut i kommunstyrelsen från era egna. Detta sammantaget ger ett intryck av bristande lyhördhet och dålig ledning.

Socialdemokraterna i Bengtsfors Kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.