Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Märkligt kollektivt svar av Socialdemokraterna

Publicerad:
<strong id="strong-224daa86dd79e6b6497bbf49b1a545a9">Anders Forsberg.</strong>
Anders Forsberg. Foto: THOMAS WALLIN

Svar på Socialdemokraternas replik i Dalslänningen den 1 april: Då jag skrev min insändare i egenskap av ordförande för Moderaterna så var den direkt adresserad till Per Eriksson, gruppledare för Socialdemokraterna. Detta med anledning utav hans uttalanden i Dalslänningen om sprickor i majoriteten. Svaret jag fick kom inte från Per Eriksson själv utan från kollektivet ”Socialdemokraterna i Bengtsfors”. Så när Per Eriksson ställs till svar för uttalande som han gjort är det hans parti som besvarar kritiken, inte han själv.

Insändare: ”Men du då” Anders Forsberg?

Socialdemokraterna ägnar två tredjedelar av sitt insändarsvar om ”whataboutism” och drar paralleller med Trump då jag påpekar att S har interna problem. Sen påstår S att jag använder ”whataboutism” för att styra undan kritik om förd politik. Jag står upp för vår politik som är både ansvarsfull och långsiktig, men min insändare handlade varken om politiska beslut eller förd politik så socialdemokraternas retorik om ”whataboutism” är bara ett försök att flytta fokus från sakfrågor.

Insändare: Se sprickan inom ditt eget parti Per Eriksson

Fredagens insändare från de två Socialdemokraterna Stein Begby och Göran Skogfält är ett talande exempel på ett parti som har interna problem. Göran menar att S vill dra ner platser enbart på Granåsgården oaktat äldreomsorgsutredningens framtida förslag. Stein skriver däremot att S vill minska antalet platser på de största boendena och Björkåsen, men att äldreomsorgsutredningen ska lämna sitt förslag först. Det är tydligt att socialdemokraternas gruppledare duckar bakom sina ledamöter som för övrigt inte är samspelta i vad socialdemokraterna egentligen vill.

Att politiska partier med olika ideologier som samverkar i en majoritet inte alltid är överens är nästan en självklarhet. Men då ledamöter ur ett och samma parti har totalt olika uppfattningar i en och samma fråga tyder på problem av en helt annan dignitet.

Anders Forsberg

Ordförande i Bengtsfors moderata partiförening

Artikeltaggar

Anders ForsbergBjörkåsenDalslänningenInsändarePer ErikssonPer ErikssonSocialdemokraternaStein Begby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.