Föraren opererad – tillståndet fortsatt livshotande

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Mannen fick livshotande skador efter trafikolyckan på Sidan södra i Bengtsfors.
Foto: Räddningstjänsten
Tillståndet för den man i 20-årsåldern, som blev mycket allvarligt skadad vid en trafikolycka på Sidan södra i Bengtsfors sent på torsdagskvällen, är fortsatt kritiskt.
Mannen har nu opererats vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Dalslänningen har tidigare rapporterat om den aktuella händelsen.

Det var en singelolycka som inträffade vid Åsgränd strax efter 23.30-tiden på torsdagskvällen.

En personbil, med en person i, hade kört av vägen och ner i en slänt.

Boende i området larmade räddningstjänst, polis och ambulans. När blåljuspersonalen kom till olycksplatsen hittade de föraren medvetslös, liggande delvis utanför bilen mycket allvarligt skadad.

Ambulanshelikopter

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Mannen var väldigt illa skadad och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus i Örebro, berättar Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors kommun.

Det är oklart vad som orsakat olyckan. Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och bilen har tagits i beslag.

"Troligen hög fart"

– Bilen hade troligen kommit i hög fart från Åsgatan. Föraren hade först kört in i en postlåda, upp i en jordhög och ner i en slänt. Bilen stod på ena sidan när vi kom till platsen. Föraren låg delvis utanför bilen och hade omfattande skador, säger Christian Rådén.

Under tisdagsmorgonen vårdades mannen fortfarande på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Örebro med allvarliga skador.

Under tisdagseftermiddagen meddelades att mannen är opererad och att hans tillstånd är att betrakta som kritiskt enligt sjukhuspersonalen.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.