Hoppa till huvudinnehållet

Bombhot mot Landvetterplan avvärjt

Publicerad:
Ett plan från Polen har blivit bombhotat och landat på Landvetter. Arkivbild.
Ett plan från Polen har blivit bombhotat och landat på Landvetter. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/ TT

Nationella bombskyddet har inte hittat något farligt föremål vid det bombhotade flygplan som landade på Landvetter på torsdagskvällen.

– Man har sökt igenom planet och dess innehåll, säger Andreas Odén vid polisen.

– Man håller på att lämna där nu. Vi är nog klara på plats så vi har börjat bryta ner den insatsen, säger Andreas Odén vid Göteborgspolisen till TT vid 02-tiden.

Men polisen utreder fortsatt det hot som kom mot planet under kvällen.

– Det är ju fortfarande så att vi misstänker att någon har framfört ett hot, så den delen kommer att utredas vidare. Initialt var det ju en massiv insats på plats, men den är avslutad nu, säger Odén.

Flygplanet från det polska bolaget Lot var på väg från Polen till Göteborg. Det hade 30 personer ombord.

– Bombhotet kom till flygplatsen i Warszawa, sedan vidarebefordrades det till oss, sade flygräddningsledare Mikael Bergström till TT tidigare under kvällen.

Planet landade klockan 21.52 och parkerades vid ena änden av landningsbanan. Något senare fick alla ombord lämna planet.

Flygplatsen fortsatte att vara öppen under kvällen

Artikeltaggar

Brott & blåljusGöteborgLandvetterPolen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.