Barnen måste hjälpa påskharen hitta stulna ägg

Nyheter
PUBLICERAD:
De tre busiga påskkycklingarna har ställt till det för påskharen och stulit alla påskägg han skulle dela ut till barnen.
Foto: THOMAS WALLIN
Påskharen är bekymrad. De tre jättebusiga påskkycklingarna har stulit alla de fina påskäggen som var fyllda med godis och en del presentkort. Äggen skulle haren ge till barn.

Nu gäller det att alla barn i Bengtsfors, Dals Långed, Bäckefors och Billingsfors på egen hand kan hjälpa haren att hitta äggen som kycklingarna stulit. Haren har försökt hitta dem, men inte alla.

Påskharen försöker hitta de stulna äggen. Men behöver hjälp av alla barn.
Foto: THOMAS WALLIN

Det är inte helt enkelt eftersom de är utspridda i kommunen. Men det kommer hjälp.

Tidigt under påskaftonen släpps det kartor på kommunens hemsida och sociala medier med ledtrådar över var äggen finns, så förhoppningsvis kommer de stulna äggen barnen tillgodo.

Det är bara tillåtet för barn upp till 16 år att delta och hittar man ett ägg får man nöja sig med det. Inte försöka hitta fler. Sådana är påskharens regler.

Det är Bengtsfors kommun tillsammans med Bengtsfors Centrumförening, Coop, Ica och Dals konfektyr som hjälpt påskharen att fylla äggen med massor av godis och presentkort.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.